Ερντογάν: Θετικός ο Μπάιντεν στην πώληση F-16 στην Τουρκία

Ερντογάν: Θετικός ο Μπάιντεν στην πώληση F-16 στην Τουρκία
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν AP

Ο Μπάιντεν και η κυβέρνησή του στηρίζουν το αίτημα της Τουρκίας για την πώληση F-16 υποστήριξε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επιστρέφοντας από το Βίλνιους.

Η Τουρκία περιμένει από όλους τους συμμάχους στο ΝΑΤΟ να άρουν τις κυρώσεις και τους περιορισμούς στην αμυντική βιομηχανία της, δήλωσε ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Αναφορικά με την πώληση των F-16, φέρεται να είπε πως τούρκοι υπουργοί θα διεξαγάγουν περαιτέρω συνομιλίες με ομολόγους τους των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Τζο Μπάιντεν -ο οποίος είναι θετικός στην πώληση των F-16- και ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν του είπαν ότι «ασχολούμαστε με το θέμα, το παρακολουθούμε», ενώ η διαδικασία θα συνεχιστεί από τον υπουργό Εξωτερικών Χακάν Φιντάν και τον αρχηγό των μυστικών υπηρεσιών Ιμπραχίμ Καλίν. «Ελπίζουμε ότι θα διασφαλίσουν ότι η διαδικασία θα είναι υπέρ της χώρας μας».

Ο Ερντογάν είπε, επίσης, πως οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συνάντησε είχαν θετική θέση σχετικά με την αναβίωση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας.

«Μετά τα θετικά βήματα που βλέπουμε από την ΕΕ, θα αρχίσουμε την εργασία για εφαρμογή των υποσχέσεων που έχουμε δώσει» δήλωσε ο Ερντογάν, μερικές ημέρες αφότου συμφώνησε απροσδόκητα να στείλει στο κοινοβούλιο το αίτημα της Σουηδίας για ένταξη στη συμμαχία του ΝΑΤΟ.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα