Eurogroup: Αυτό είναι το κείμενο με τις ‘διορθώσεις’ που ζητούν οι δανειστές

default image

Στη δημοσιότητα το κείμενο με τις διορθώσεις και τις αλλαγές επί της ελληνικής πρότασης που ζητούν οι δανειστές και απέρριψε η Ελλάδα. Γη και ύδωρ ζητούν οι δανειστές βαθαίνοντας ακόμη περισσότερο τα υφεσιακά μέτρα

Κόψιμο του ΕΚΑΣ, κατάργηση των φαρμάκων από το χαμηλό ΦΠΑ και εστιατορίων και επεξεργασμένων τροφίμων (τουτέστιν ότι βλέπετε στο ράφι του σούπερ μάρκετ) από το 13%, μαχαίρι στις επιδοτήσεις για το πετρέλαιο στους αγρότες και περικοπή στο μισό του επιδόματος για πετρέλαιο θέρμανσης. Επιπλέον, οι δανειστές απαιτούν από την Αθήνα να υιοθετήσει προκαταβολή φόρου για το 2016 του συνόλου (100%) της φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών και των επιχειρήσεων. 

Σε ό, τι αφορά τα εξοπλιστικά οι δανειστές δεν απαιτούν απλώς περικοπές δαπανών και προμηθειών, αλλά και απολύσεις ενστόλων στο πλαίσιο της μείωσης των γενικών εξόδων του κράτους.


 

Τέλος οι πρόωρες από την Τετάρτη (1η Ιουλίου)

Οι πιστωτές μοιάζουν ανένδοτοι απαιτώντας να περικοπούν οι πρόωρες συντάξεις από 1ης Ιουλίου και να αποφέρουν έσοδα 1% του ΑΠΕ, σε αντίθεση με 1/4 με 1/2 του ΑΠΕ που προβλέπει η ελληνική κυβέρνηση. Παράλληλα φαίνεται πως πιέζει για όριο συνταξιοδότησης τα 67 έτη μέχρι το 2022, με μόνη εξαίρεση τα 62 έτη για 40 χρόνια εργασίας.

Σε ό, τι αφορά στο ΕΚΑΣ θυμίζουμε πως η ελληνική κυβέρνηση επιθυμούσε την αντικατάστασή του, οι δανειστές όμως αναφέρουν ξεκάθαρα πως επιθυμούν την πλήρη κατάργησή του μέχρι το 2017.

Δείτε όλο το διορθωμένο κείμενο που έδωσαν στην Αθήνα οι δανειστές εδώ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα