Eurovision: Μαζική διαδήλωση υπέρ της Παλαιστίνης πριν τον τελικό – “Υποστηρίζετε τη γενοκτονία”

Διαβάζεται σε 2'
Eurovision: Μαζική διαδήλωση υπέρ της Παλαιστίνης πριν τον τελικό – “Υποστηρίζετε τη γενοκτονία”
AP Photo/Martin Meissner

Πάνω από 5.000 άτομα στους δρόμους της πόλης που φιλοξενεί τη φετινή Eurovision, ζητώντας “Λευτεριά στην Παλαιστίνη” και εκφράζοντας την οργή τους για τη συμμετοχή του Ισραήλ στον διαγωνισμό.

Χιλιάδες κόσμου ξεχύθηκαν στους δρόμους του Μάλμε της Σουηδίας, της πόλης που φιλοξενεί τη φετινή Eurovision, διαδηλώνοντας υπέρ της Παλαιστίνης, λίγο πριν τον τελικό του μουσικού διαγωνισμού.

Με τεράστιες παλαιστινιακές σημαίες και πλακάτ κατά της Eurovision για το γεγονός ότι δεν απέκλεισε το Ισραήλ, πάνω από 5.000 διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα όπως “Eurovision, δεν μπορείς να κρυφτείς, υποστηρίζεις τη γενοκτονία” και “Λευτεριά στην Παλαιστίνη”.

AP Photo/Martin Meissner

 

AP Photo/Martin Meissner

Η διαδήλωση, δύο ημέρες μετά από μια παρόμοια πορεία στο Μάλμε, στην οποία η σουηδική αστυνομία είπε ότι συμμετείχαν περίπου 12.000 άτομα, ήταν το τελευταίο μήνυμα οργής για τη συμμετοχή του Ισραήλ στον διαγωνισμό, την ώρα που μαίνεται το σφυροκόπημα της Γάζας.

Σύμφωνα με τους New York Times, οι διαδηλώσεις στο Μάλμε ήταν ειρηνικές, με λίγους αστυνομικούς ορατούς δίπλα στους διαδηλωτές και μικρή αναστάτωση στο κέντρο της πόλης.

Μάλιστα, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας, δεν υπήρξαν συλλήψεις στην πορεία του Σαββάτου.

Το Μάλμε είναι μια πόλη περίπου 360.000 κατοίκων, το ένα τρίτο των οποίων γεννήθηκαν εκτός Σουηδίας, συμπεριλαμβανομένων πολλών από τη Μέση Ανατολή. Τους τελευταίους πέντε μήνες, διαδηλώσεις υπέρ της Παλαιστίνης έχουν λάβει χώρα τακτικά εκεί και σε άλλες σουηδικές πόλεις.

AP Photo/Martin Meissner

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα