Ευρωεκλογές 2024: Ταξίδι με βάρκα για την ψήφο, κάνει ζευγάρι Σουηδών

Διαβάζεται σε 2'
Ευρωεκλογές 2024: Ταξίδι με βάρκα για την ψήφο, κάνει ζευγάρι Σουηδών
Στιγμιότυπο από το βίντεο που δείχνει το ζευγάρι Σουηδών εντός της βάρκας να διασχίζει το αρχιπέλαγος προκειμένου να φτάσει στο εκλογικό κέντρο European Union - EP

Ένα ζευγάρι από την Σουηδία διανύει ένα μικρό ταξίδι εν πλω, προκειμένου να ψηφίσει για τις Ευρωεκλογές

Ένα ζευγάρι Σουηδών διασχίζει το αρχιπέλαγος της Στοκχόλμης με μία βάρκα για να ψηφίσει στις Ευρωεκλογές. Συγκεκριμένα, διασχίζει την διαδρομή από το Västerholmen στο νησί Svartsö, μια διαδρομή περίπου 3 ωρών. Πριν από το ταξίδι αυτό όμως, φρόντισαν να έχουν όλα τα απαραίτητα έγγραφα μαζί τους όπως την ταυτότητα ή κάρτες. Μετά τον έλεγχο, κατευθύνονται προς το εκλογικό κέντρο που βρίσκεται στο νησί Svartsö. Έχοντας ως συντροφιά και το σκυλάκι τους, ανάβουν την μηχανή της βάρκας και ξεκινούν το θαλάσσιο ταξίδι τους μέσα από μια πανέμορφη διαδρομή. Αφού έφτασαν στο νησί που είναι και το κοντινότερο εκλογικό τους κέντρο, είναι έτοιμοι να ρίξουν την ψήφο τους στην κάλπη.

Να σημειωθεί πως στη Σουηδία παρ’ όλο που η ψηφοφορία για τις Ευρωεκλογές τελείται κανονικά την Κυριακή 09/06, υπάρχουν περιπτώσεις που αποτελούν εξαιρέσεις και για αυτές ισχύει η πρόωρη ψηφοφορία. Τέτοιες περιπτώσεις αφορούν κυρίως καθορισμένες τοποθεσίες και απομακρυσμένες όπως ο τόπος από όπου προέρχεται το ζευγάρι.

Σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, πολίτες από 28 κράτη μέλη συμμετέχουν στις ευρωεκλογές που πραγματοποιήθηκαν από τις 6 έως τις 9 Ιουνίου, επιλέγοντας τους εκπροσώπους τους για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Αυτές οι εκλογές καθορίζουν ποιος θα καθοδηγήσει την κατεύθυνση της Ευρώπης τα επόμενα πέντε χρόνια, με τους Σουηδούς πολίτες να εκλέγουν 21 βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το 2024.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα