Fake News το “πάρτι του Τραμπ” την ώρα που οπαδοί του μπήκαν στο Καπιτώλιο

Fake News το “πάρτι του Τραμπ” την ώρα που οπαδοί του μπήκαν στο Καπιτώλιο

Η οικογένεια Τραμπ δεν έκανε πάρτι παρακολουθώντας πλάνα της εξέγερσης στο Καπιτώλιο. Η αλήθεια πίσω από το βίντεο που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες.

Τον γύρο του διαδικτύου αλλά και των ΜΜΕ έχει κάνει τις τελευταίες ώρες ένα βίντεο που δείχνει τον απερχόμενο Πρόεδρο των ΗΠΑ μαζί με μέλη της οικογένειάς του να το “γιορτάζουν” την ώρα που οι οπαδοί του εισέβαλλαν βιαίως στο Καπιτώλιο, γράφοντας μία μαύρη σελίδα στην ιστορία της Αμερικής.

Η εξέγερση αυτή είχε σαν αποτέλεσμα πέντε άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, μεταξύ των οποίων και ένας αστυνομικός που βρισκόταν σε υπηρεσία. Αυτό που γνωρίζουμε σίγουρα είναι ότι ο Ντόναλντ Τραμπ απευθύνθηκε στα πλήθη πριν την εισβολή και τους παρακίνησε να κάνουν πορεία προς το Καπιτώλιο, υποδηλώνοντας μάλιστα πως θα παρευρεθεί και αυτός.

Το βίντεο δείχνει τον γιο του Ντόναλντ Τραμπ, μαζί με τον ίδιο τον Τραμπ και αλλά και με άλλα μέλη της οικογένειας, να παρακολουθούν τα πλήθη των οπαδών σε οθόνες. Στη λεζάντα αναφέρεται ότι αυτό που φαίνεται στις οθόνες είναι οι ταραχές που συνέβησαν στο Καπιτώλιο, ενώ ακόμα και πως η οικογένεια Τραμπ απολαμβάνει το θέαμα της εξέγερσης, βρισκόμενη στο ασφαλές δωμάτιο-σκηνή.

Ο Τραμπ, ο διευθυντής προσωπικού του Λευκού Οίκου και ο σύμβουλος του Τραμπ, Kimberly Guilfoyle, αναγνωρίζονται εύκολα στο βίντεο.

Ποια είναι η αλήθεια

Πολλές εκδοχές του εν λόγω βίντεο έχουν κυκλοφορήσει, ωστόσο το αυθεντικό έχει διάρκεια τεσσάρων λεπτών και ακόμα είναι ανεβασμένο στο προφίλ του Τραμπ Τζούνιορ στο Facebook. Δείχνει τον Τραμπ Τζούνιορ να παροτρύνει τους οπαδούς του πατέρα του να πολεμήσουν, λέγοντας ότι “έχουν βαρεθεί τις μ…….ς”, ενώ ακούγεται δυνατή μουσική στο παρασκήνιο.

Τα στοιχεία όμως δείχνουν ότι το παραπάνω βίντεο τραβήχτηκε πριν να κάνει ο Τραμπ την ομιλία του με μότο “Σώστε την Αμερική” και κατά συνέπεια πριν ξεσπάσουν οι ταραχές στο Καπιτώλιο.

Η οικογένεια Τραμπ φαίνεται ξεκάθαρα να παρακολουθεί μέσα από ένα δωμάτια ζωντανά πλάνα του πλήθους που βρίσκεται γύρω από το σημείο όπου απερχόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ θα παρέδιδε την ομιλία του. Εξάλλου και η Washington Post ανέφερε την Πέμπτη ότι οι Τραμπ την ώρα της εισβολής βρίσκονταν μέσα στον Λευκό Οίκο και όχι σε κάποια σκηνή ή αποθήκη όπως φαίνεται να βρίσκονταν την ώρα που τραβήχτηκε το βίντεο.

Επιπλέον, το τραγούδι που ακούγεται στο εν λόγω βίντεο είναι το “Gloria” της Laura Branigan, κομμάτι που ακούστηκε και στη συγκέντρωση πριν να ανέβει στη σκηνή ο Πρόεδρος Τραμπ. Υπάρχει ακόμα στο Youtube το livestream της εκδήλωσης που μπορεί κανείς να το επιβεβαιώσει.

Μπορεί στο βίντεο να βλέπουμε τον Τραμπ Τζούνιορ να παροτρύνει τους οπαδούς να “πολεμήσουν”, ωστόσο κατά πάσα πιθανότητα αναφέρεται στην καταπολέμηση της υποτιθέμενης “απάτης στις εκλογές του 2020”, κατηγορίες που έχουν κριθεί αβάσιμες και απορριφθεί από τα δικαστήρια.

Επομένως το βίντεο δεν δείχνει τα μέλη της οικογένειας Τραμπ να παρακολουθούν τις ταραχές στο Καπιτώλιο και να το γιορτάζουν.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα