FBI: Ο Τόμας Μάθιου Κρουκς δεν ήταν ο μόνος που ήθελε να σκοτώσει τον Ντόναλντ Τραμπ

Διαβάζεται σε 2'
FBI: Ο Τόμας Μάθιου Κρουκς δεν ήταν ο μόνος που ήθελε να σκοτώσει τον Ντόναλντ Τραμπ
Republican presidential candidate former President Donald Trump is helped off the stage by U.S. Secret Service agents at a campaign event in Butler, Pa., on Saturday, July 13, 2024. (AP Photo/Gene J. Puskar)

Για συνωμοσία με στόχο τη δολοφονία του Ντόναλντ Τραμπ και κυβερνητικών αξιωματούχων στις ΗΠΑ κατηγορείται Πακιστανός υπήκοος που φέρεται να διατηρούσε δεσμούς με το Ιράν.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης κατηγορεί έναν Πακιστανό υπήκοο, ο οποίος φέρεται να έχει δεσμούς με την ιρανική κυβέρνηση, ότι επεδίωκε να πραγματοποιήσει πολιτικές δολοφονίες, μια υπόθεση που ώθησε την κυβέρνηση των ΗΠΑ να αυξήσει την ασφάλεια του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και άλλων αξιωματούχων, σύμφωνα με κατηγορητήριο που αποκαλύφθηκε την Τρίτη.

Οι ερευνητές του FBI πιστεύουν ότι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και άλλοι νυν και πρώην κυβερνητικοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ αποτελούσαν στόχους του σχεδίου, το οποίο απέτρεψαν οι υπηρεσίες ασφαλείας, όπως μεταδίδει το CNN επικαλούμενο Αμερικανό αξιωματούχο που δεν κατονομάζεται.

Ο 46χρονος Ασίφ Μέρτσαντ κατηγορείται ότι ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη και συνεργάστηκε με έναν εκτελεστή για να πραγματοποιήσει τις δολοφονίες στα τέλη Αυγούστου ή στις αρχές Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τις κατηγορίες που κατέθεσαν οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης.

Ο Μέρτσαντ συνελήφθη στις 12 Ιουλίου ενώ ετοιμαζόταν να φύγει από τις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσαν οι εισαγγελείς, λίγο αφότου συναντήθηκε με υποτιθέμενους εκτελεστές που πίστευε ότι θα εκτελούσαν τις δολοφονίες που σχεδίαζε, αλλά στην πραγματικότητα ήταν μυστικοί αστυνομικοί.

“Ήθελε να στοχεύσει άτομα στις Ηνωμένες Πολιτείες που ‘βλάπτουν το Πακιστάν και τον κόσμο, [τον] μουσουλμανικό κόσμο’, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα.

Το FBI πιστεύει ότι απέτρεψε τη συνωμοσία του Μέρτσαντ πριν από οποιαδήποτε επίθεση, και τις εβδομάδες μετά τη σύλληψή του συνεργάστηκε με τους ερευνητές, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους. Όμως οι γνωστές απειλές της ιρανικής κυβέρνησης κατά του Τραμπ, ώθησαν το FBI να διαβιβάσει τις πληροφορίες στη Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ, η οποία αύξησε την προστασία ασφαλείας για τον πρώην πρόεδρο, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Η αμερικανική κυβέρνηση έχει επανειλημμένα εκφράσει ανησυχίες ότι το Ιράν μπορεί να προσπαθήσει να ανταποδώσει την αμερικανική επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος το 2020 που σκότωσε τον στρατηγό Κασέμ Σουλεϊμανί, ανώτατο στρατηγό του Σώματος Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) του Ιράν, προσπαθώντας να σκοτώσει τον Τραμπ ή πρώην συμβούλους του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα