Φιλιππίνες: Αλλαγή μετά από 91 χρόνια στο ηλικιακό όριο για συναινετικό σεξ

Φιλιππίνες: Αλλαγή μετά από 91 χρόνια στο ηλικιακό όριο για συναινετικό σεξ
Ροντρίγκο Ντουτέρτε AP

Μετά από σχετική κυβερνητική απόφαση, οι Φιλιππίνες ανεβάζουν το ηλικιακό όριο για συναινετικό σεξ στα 16 χρόνια (από τα 12).

Οι Φιλιππίνες πήραν -επιτέλους- την απόφαση να αυξήσουν το ελάχιστο όριο ηλικίας που απαιτείται για τη συναίνεση σε σεξουαλική συνεύρεση. Είναι η πρώτη φορά μετά από 91 χρόνια, που αλλάζει ο σχετικός νόμος.

Αυτό πλέον τοποθετείται στα 16 χρόνια (από τα 12 που ήταν μέχρι τώρα) σε μία ενέργεια που έρχεται να “απαντήσει” στο τεράστιο πρόβλημα των βιασμών που υπάρχει στη χώρα.

Σύμφωνα με τις στατιστικές επτά στα δέκα θύματα βιασμών στις Φιλιππίνες είναι παιδιά και σ’ αυτό φαίνεται ότι συντελούσε το πολύ χαμηλό ηλικιακό όριο για τη σεξουαλική συνεύρεση.

Επίσης ένα στα πέντε παιδιά ηλικίας από 13 έως 17 ετών δήλωνε στις έρευνες ότι έχει βιώσει τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του σεξουαλική βία ενώ ένας στους 25 ανέφερε περιστατικό αναγκαστικής σεξουαλικής επαφής.

Στο εξής όποιος ενήλικας έχει σεξουαλική επαφή με άτομο μικρότερο των 16 ετών (ανεξαρτήτως φύλου) θα λογίζεται ως βιαστής, εκτός αν η ηλικιακή διαφορά είναι το πολύ τρία χρόνια και το σεξ αποδειχθεί συναινετικό.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα