Φλόριντα: Ομολόγησε η “δολοφόνος – κλόουν” για έγκλημα που έκανε πριν 33 χρόνια

Φλόριντα: Ομολόγησε η “δολοφόνος – κλόουν” για έγκλημα που έκανε πριν 33 χρόνια
Η "δολοφόνος-κλόουν" Σίλα Κιν Γουόρεν Adam Sacasa/South Florida Sun-Sentinel via AP, Pool

Η "δολοφόνος-κλόουν", κατά κόσμον Sheila Keen Warren, ομολόγησε την ενοχή της για το έγκλημα που έκανε η ίδια το 1990, πυροβολώντας εν ψυχρώ τη σύζυγο του φημολογούμενου εραστή της. Πότε αναμένεται να αποφυλακιστεί.

Ένας κλόουν εμφανίζεται στην πόρτα της Μαρλέν Γουόρεν (Marlene Warren) ένα πρωί του Μαΐου το 1990 στη Φλόριντα, δίνοντάς της γαρύφαλα και μπαλόνια και αφαιρώντας της τη ζωή λίγα δευτερόλεπτα μετά, πυροβολώντας την εν ψυχρώ στο πρόσωπο, μπροστά στα μάτια του γιου της.

Το έγκλημα σοκάρει την αμερικανική κοινή γνώμη, η “δολοφόνος-κλόουν” διαφεύγει και η υπόθεση της δολοφονίας μπαίνει στο αρχείο, για να ανοίξει ξανά το 2014, με την αστυνομία να βρίσκει νέα στοιχεία και τη δράστιδα να συλλαμβάνεται τελικά το 2017 στο σπίτι όπου διέμενε με τον σύζυγο του θύματος και εραστή της, Μάικλ Γουόρεν (Michael Warren).

Η “δολοφόνος-κλόουν” ήταν τελικά η 59χρονη σήμερα, Σίλα Κιν Γουόρεν (Sheila Keen Warren), η οποία την Τρίτη (25/04) ομολόγησε την ενοχή της σε δικαστήριο της Φλόριντα για τον φόνο δεύτερου βαθμού που έγινε πριν 33 χρόνια.

Η "δολοφόνος-κλόουν" Σίλα Κιν Γουόρεν Andres Leiva/The Palm Beach Post via AP, Pool

Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, η Σίλα Κιν Γουόρεν παντρεύτηκε τον χήρο σύζυγο της Μαρλέν Γουόρεν, Μάικλ, το 2002 και μάρτυρες ισχυρίστηκαν στην αστυνομία ότι οι δυο τους είχαν σχέση την εποχή της δολοφονίας, κάτι που και οι δύο αρνήθηκαν.

Η Σίλα Κιν Γουόρεν, που ήταν για καιρό η βασική ύποπτος της δολοφονίας, βρίσκεται στη φυλακή εν αναμονή της δίκης για φόνο πρώτου βαθμού, όταν οι ερευνητές του σερίφη της κομητείας Palm Beach είπαν ότι οι βελτιώσεις στην τεχνολογία DNA απέδειξαν ότι μια τρίχα που βρέθηκε στο αυτοκίνητο με το οποίο απέδρασε η “κλόουν” ήταν δική της.

Η "δολοφόνος-κλόουν" Σίλα Κιν Γουόρεν Palm Beach County Sheriff's Office via AP, File

Ο εισαγγελέας της κομητείας Palm Beach, Ντέιβ Άρονμπεργκ, δήλωσε ότι η συμφωνία για την ένσταση “απέκτησε ένα μέτρο δικαιοσύνης” για τη Μάρλεν Γουόρεν και τον γιο της.

“Η Σίλα Κιν Γουόρεν αναγκάστηκε επιτέλους να παραδεχτεί ότι ήταν αυτή που ντύθηκε κλόουν και αφαίρεσε τη ζωή ενός αθώου θύματος”, είπε ο Aronberg. “Θα είναι μια καταδικασμένη δολοφόνος για τις υπόλοιπες μέρες της”, πρόσθεσε.

Η Κιν Γουόρεν έχει ήδη εκτίσει έξι χρόνια από τη συμφωνημένη ποινή των 12 ετών, αλλά θα μπορούσε να αποφυλακιστεί το επόμενο έτος για καλή συμπεριφορά, δήλωσε στο Associated Press ο δικηγόρος της Γκρεγκ Ρόζενφελντ, ο οποίος χαρακτήρισε τη συμφωνία ως “απίστευτη νίκη” για την Κιν Γουόρεν.

“Η Πολιτεία της Φλόριντα ήθελε αρχικά να την εκτελέσει, αλλά τώρα θα επιστρέψει στο σπίτι της σε 10 μήνες”, είπε ο Ρόζενφελντ. “Αν και ήταν δύσκολο να παραδεχτεί κανείς την ενοχή του για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε, ήταν κάπως ανούσιο όταν υπάρχει εγγύηση ότι θα είσαι σπίτι με την οικογένειά σου”, πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα