Φονική έκρηξη στην Υεμένη

default image

Σε 15 ανήλθαν οι νεκροί και σε άνω των 60 οι τραυματίες από την έκρηξη παγιδευμένου μοτοποδηλάτου έξω από τέμενος της πόλης Σάαντα στην Υεμένη

Σε 15 ανήλθαν οι νεκροί και σε άνω των 60 οι τραυματίες από την έκρηξη παγιδευμένου μοτοποδηλάτου έξω από τέμενος της πόλης Σάαντα στη βορειοδυτική Υεμένη, δήλωσε πηγή της ασφάλειας.

Η έκρηξη σημειώθηκε στο τέμενος Σαλμάν την ώρα που οι πιστοί – ανάμεσά τους και αξιωματικοί του στρατού- αποχωρούσαν μετά την προσευχή της Παρασκευής, δήλωσαν αξιωματούχοι και πηγές της ασφάλειας.

Η πόλη Σάαντα αποτελεί προπύργιο της σιιτικής εξέγερσης κατά των κυβερνητικών δυνάμεων, η οποία έχει στοιχίσει χιλιάδες ανθρώπινες ζωές από το 2004.

Σύμφωνα με τις αρχές οι αντάρτες, της σιιτικής αίρεσης Ζάιντι, προσπαθούν να επαναφέρουν στην Υεμένη ένα είδος θεοκρατικού καθεστώτος που είχε υπερισχύσει στη χώρα πριν από τη δεκαετία του ’60. 

Οι αντάρτες από την πλευρά τους δηλώνουν ότι υπερασπίζονται τα χωριά τους από τις καταχρήσεις εξουσίας της κυβέρνησης.

Εξάλλου ο ηγέτης των ανταρτών Αμπντούλ Μάλικ αλ Χούθι καταδίκασε σήμερα την επίθεση και δήλωσε ότι οι οπαδοί του δεν έχουν καμία σχέση με το μακελειό. “Επικρίνουμε και καταδικάζουμε αυτήν την αξιολύπητη πράξη”, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα. “Αρνούμαστε κατηγορηματικά οποιονδήποτε ρόλο σε αυτό το περιστατικό. Δεν είναι της ηθικής μας να βάζουμε στόχο οποιοδήποτε τέμενος ή οποιουσδήποτε πιστούς”, σημείωσε.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα