Φωτιά στη Μαγνησία: Στο επίκεντρο των διεθνών ΜΜΕ οι εκρήξεις στη Νέα Αγχίαλο

Φωτιά στη Μαγνησία: Στο επίκεντρο των διεθνών ΜΜΕ οι εκρήξεις στη Νέα Αγχίαλο
Φωτιά στη Νέα Αγχίαλο Eurokinissi

Εικόνες της μεγάλη φωτιά και τις σκηνές που ακολούθησαν την έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών στη Νέα Αγχίαλο μετέδωσαν διεθνή ΜΜΕ.

Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση της πρωτοφανούς έκρηξης αποθήκης πυρομαχικών στην Νέα Αγχίαλο και τις σκηνές τρόμου που ακολούθησαν για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής που έβλεπαν μανιτάρια καπνού να ξεπηδούν από την Πτέρυγα Μάχης και την εσπευσμένη εκκένωση με βάρκες που ακολούθησε.

Στις “τεράστιες εκρήξεις σε αποθήκη πυρομαχικών της Πολεμικής Αεροπορίας” και την μεταφορά των F-16 σε άλλη βάση αναφέρθηκε το βράδυ της Πέμπτης (27/7) το AP, σημειώνοντας πως “δεν υπήρξαν τραυματισμοί στην αποθήκη καθώς πρόλαβε να εκκενωθεί πριν από τις εκρήξεις”.


“Η πυρκαγιά έφτασε στην αποθήκη πυρομαχικών περίπου 6 χιλιόμετρα βόρεια της μεγάλης στρατιωτικής αεροπορικής βάσης στη Νέα Αγχίαλο. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι στο χώρο αυτό αποθηκεύονταν βόμβες και πυρομαχικά για ελληνικά μαχητικά F-16” σημειώνει το δημοσίευμα και επισημαίνει πως στις φωτιές που καίουν την Ελλάδα τις τελευταίες δύο εβδομάδες, πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Live ενημέρωση για τις εξελίξεις στις πυρκαγιές στη Μαγνησία είχε ο Independent, σημειώνοντας πως η πυρκαγιά προκάλεσε μια σειρά από τεράστιες εκρήξεις σε μια αποθήκη πυρομαχικών της Πολεμικής Αεροπορίας στην κεντρική Ελλάδα. “Η αποθήκη εκκενώθηκε πριν από τις εκρήξεις, οι οποίες έσπασαν παράθυρα στη γύρω περιοχή” αναφέρει μεταξύ άλλων και επισημαίνει πωςη πυρκαγιά έφτασε στην εγκατάσταση αποθήκευσης πυρομαχικών περίπου τέσσερα μίλια βόρεια της μεγάλης στρατιωτικής αεροπορικής βάσης στη Νέα Αγχίαλο. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι στο χώρο αποθηκεύονται βόμβες και πυρομαχικά για ελληνικά μαχητικά F-16″.


“Οι πυρκαγιές που καταστρέφουν την κεντρική Ελλάδα εξαπλώθηκαν σε μια στρατιωτική αποθήκη που απέχει μόλις λίγα χιλιόμετρα από μια σημαντική αεροπορική βάση το απόγευμα της Πέμπτης, αναφλέγοντας πυρομαχικά και προκαλώντας τεράστιες εκρήξεις” αναφέρει το Politico.

“Η αποθήκη πυρομαχικών απέχει περίπου 6 χιλιόμετρα από μεγάλη στρατιωτική αεροπορική βάση στη Νέα Αγχίαλο τονίζει και αναφέρθηκε στους πέντε νεκρούς από τις πυρκαγιές τις δύο τελευταίες εβδομάδες.

Η DW αναφέρθηκε και αυτή με τη σειρά της στις πολλές επιχειρήσεις εκκένωσης των οικισμών της Μαγνησίας και τις έκρηξης σε αποθήκη πυρομαχικών, επισημαίνοντας κι αυτή με τη σειρά της την εγγύτητα της περιοχής με την πόλη του Βόλου.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα