Φωτιές σε Αττική, Λουτράκι και Δερβενοχώρια – Πώς κάλυψαν τα διεθνή ΜΜΕ τα πύρινα μέτωπα

Φωτιές σε Αττική, Λουτράκι και Δερβενοχώρια – Πώς κάλυψαν τα διεθνή ΜΜΕ τα πύρινα μέτωπα
Πυροσβέστες που προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά στον Νέο Κουβαρά Eurokinissi

Το γύρο του κόσμου έχει κάνει η είδηση για τις πυρκαγιές με τα πολλαπλά μέτωπα που έχουν ξεσπάσει από την Δευτέρα στην χώρα.

Ιδιαίτερα αναλυτικά ρεπορτάζ για τις πυρκαγιές που ξέσπασαν τη Δευτέρα (17/7) σε ανατολική Αττική, Λουτράκι και Βοιωτία δημοσιεύουν τα διεθνή ΜΜΕ.

Στην μεταφορά 1.200 παιδιών από καλοκαιρινή κατασκήνωση στο Λουτράκι αλλά και στην γενικότερη αναστάτωση όσων βρίσκονταν σε περιοχές που πλησίαζε η φωτιά σε Κουβαρά και Σαρωνίδα, με μαρτυρίες κατοίκων, αναφέρθηκε το BBC.

Το Sky News, με ένα βίντεο παρουσίασε εικόνες με τις φλόγες που τυλίγουν σπίτια και δάση και τους πολίτες μαζί με τους πυροσβέστες να προσπαθούν να τις σβήσουν, στις περιοχές του Κουβαρά και των Αγίων Θεοδορών.

Επικεντρώθηκε, επιπλέον, στους δρόμους που έκλεισαν εξαιτίας της πυρκαγιάς και στο πόσο κοντά σε κατοικημένες περιοχές έφτασε, ενώ στο άρθρο που συνόδευε το βίντεο αναφερόταν σε καμένες κατοικίες στο Λαγονήσι.

Βίντεο του Sky News Sky News

Με ένα εκτενέστατο άρθρο, το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters αναφέρθηκε στις πυρκαγιές σε Νέο Κουβαρά και Λαγονήσι, ενώ τόνισε ότι η πυρκαγιά έχει πλέον νέο μέτωπο, τα Δερβενοχώρια, σημειώνοντας ότι στις περιοχές πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Τίτλος άρθρου Reuters Reuters

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Deutsche Welle.

Ο Guardian εστίασε στην προσπάθεια που καταβλήθηκε στα Καλύβια να σωθούν άλογα που βρίσκονταν στον ιππικό όμιλο, καθώς τυλιγόταν στις φλόγες.

Τίτλος Guardian Guardian

Το ίδιο γεγονός παρουσίασε και το CNN στο τηλεοπτικό δελτίο του.

Δελτίο CNN CNN

Στην εντολή εκκένωσης τουλάχιστον 6 παραθαλάσσιων κοινοτήτων, καθώς δύο μεγάλες πυρκαγιές έφτασαν πολύ κοντά σε καλοκαιρινά θέρετρα, εστίασε το Associated Press.

Τίτλος άρθρου του AP AP

Στον καύσωνα που “χτυπάει” την χώρα από την προηγούμενη εβδομάδα αναφέρθηκε το Al Jazeera, με την Αττική και τη νότια Ελλάδα να βρίσκονται σε επιφυλακή για δασικές πυρκαγιές λόγω των ακραίων θερμοκρασιών.

Τίτλος άρθρου του Al Jazeera Al Jazeera

Σχεδόν όλα τα διεθνή μέσα παρουσίασαν το γενικότερο κύμα καύσωνα που επικρατεί στη Μεσόγειο, καθώς αυτό αποτελεί μίας από τις αιτίες για τις φωτιές στην χώρα.

Πόση Ελλάδα έχει καεί τα τελευταία 20 χρόνια;

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα