Φωτιές στην Ελβετία: Εκκενώθηκαν χωριά στο Valais – Εικόνες καταστροφής

Φωτιές στην Ελβετία: Εκκενώθηκαν χωριά στο Valais – Εικόνες καταστροφής
Εναέριο μέσο στην προσπάθεια κατάσβεσης πυρκαγιάς Getty Images/iStockphoto

Την Δεύτερα, χωριά στο Valais της Ελβετίας εκκενώθηκαν, λόγω μεγάλης δασικής πυρκαγιάς στα σύνορα με την Ιταλία.

Μία ακόμη χώρα έρχεται να προστεθεί στα ευρωπαϊκά κράτη που έρχονται αντιμέτωπα με τις πυρκαγιές και αυτή είναι η Ελβετία. Σύμφωνα με το Reuters, τις βραδινές ώρες της Δευτέρας (17/7), οι αρχές της χώρας διέταξαν περίπου 200 κατοίκους ορεινών χωριών στο καντόνι του Valais να εκκενώσουν την περιοχή, λόγω μεγάλης φωτιάς κοντά στα ιταλικά σύνορα.

Σχεδόν 200 πυροσβέστες, στρατός, αστυνομία και άλλοι συνεργάτες, μαζί με ελικόπτερα, έδωσαν “μάχη” με τις φλόγες, για να σβήσουν την πυρκαγιά που έκαιγε ήδη από το απόγευμα της Δευτέρας.

Η περιοχή αυτή επηρέζεται από τον μεσογειακό καύσωνα που επικρατεί στην νότια Ευρώπη, με τις θερμοκρασίες στο καντόνι του Valais να ξεπερνάει τους 30 βαθμούς Κελσίου, κάτι ασυνήθιστο για την περιοχή.

Την Τρίτη (18/7), η φωτιά είχε υποχωρήσει, αλλά άρχισε να μαίνεται ξανά λόγω του ανέμου.

Όπως μεταδίδει το Reuters, μπορεί να χρειαστούν μέρες ή εβδομάδες για την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς, η οποία έχει κάψει 250 στρέμματα δάσους, σύμφωνα με τον Mario Schaller, υπεύθυνος για τις επιχειρήσεις πυρόσβεσης.

Η ελβετική κυβέρνηση είπε ότι από σήμερα (19/7), οι στρατιώτες της πολιτοφυλακής θα κληθούν να εντοπίσουν πυρκαγιές που σιγοκαίουν.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα