Φρέντι Μπελέρης: Παραπέμπεται σε τακτική δικάσιμο

Φρέντι Μπελέρης: Παραπέμπεται σε τακτική δικάσιμο
Ο Διονύσης Φρέντι Μπελέρης Eurokinissi

Οι αλβανικές Αρχές αποφάσισαν την παραπομπή του Φρέντι Μπελέρη, ο οποίος παραμένει προφυλακισμένος, σε τακτική δικάσιμο. Την Παρασκευή η επίσκεψη του Γιάννη Οικονόμου.

Σε τακτική δικάσιμο παραπέμπεται οριστικά η υπόθεση του Φρέντι Μπελέρη στην Αλβανία.

Η σχετική απόφαση ελήφθη σήμερα από το Ειδικό Δικαστήριο κατά της Διαφθοράς στα Τίρανα, όπου είχε προσφύγει η πλευρά Μπελέρη με αίτημα την άρση της προφυλάκισής του.

Ημερομηνία διεξαγωγής της δίκης δεν ορίστηκε και έως τότε ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας θα συνεχίσει να κρατείται στις φυλακές Δυρραχίου.

Υπενθυμίζεται πως τον Φρέντι Μπελέρη θα επισκεφθεί την Παρασκευή στη φυλακή όπου κρατείται ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος βρίσκεται στη γειτονική χώρα προκειμένου να συμμετάσχει στη διάσκεψη της «Διαδικασίας του Βερολίνου».

Την Πέμπτη, ο κ. Οικονόμου είχε διμερή συνάντηση με τον Αλβανό ομόλογό του, στον οποίο έθεσε το θέμα της παρατεταμένης κράτησης του Φρέντι Μπελέρη και «κυρίως τη στέρηση του δικαιώματός του να ορκιστεί και να ασκήσει τα καθήκοντά του ως δημοκρατικά εκλεγμένος δήμαρχος, κάτι που, εκτός από τα υπόλοιπα, παραβιάζει και το τεκμήριο της αθωότητας και είναι αντίθετο στο ευρωπαϊκό κεκτημένο».

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα