Φρέντης Μπελέρης: Τι ισχύει σε περίπτωση που καταδικαστεί

Φρέντης Μπελέρης: Τι ισχύει σε περίπτωση που καταδικαστεί
O Φρέντι Μπελέρης Eurokinissi

Ο Φρέντης Μπελέρης παραμένει προφυλακισμένος στα Τίρανα χωρίς να του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες. Τι θα γίνει σε περίπτωση που ο Ελληνας δήμαρχος της Χειμάρρας καταδικαστεί.

Μία μέρα μετά την οριστικοποίηση της εκλογικής του νίκης στο Δήμο της Χειμάρρας ο Φρέντης Μπελέρης παραμένει προφυλακισμένος χωρίς όμως να του έχουν ακόμα απαγγελθεί συγκεκριμένες κατηγορίες.

Φημολογία μάλιστα από την Αλβανία ανέφερε ότι σε περίπτωση που καταδικαστεί, τότε αυτομάτως θα εκπέσει του αξιώματός του κάτι που όμως δεν ισχύει.

Ανεξάρτητες πηγές ανέφεραν ότι για να εκπέσει του αξιώματος εκλεγμένος δήμαρχος όπως ο κ. Μπελέρης θα πρέπει να τελεσιδικήσει η απόφαση σε δεύτερο βαθμό στο εφετείο, αφού κάτι τέτοιο προβλέπει το νομικό σύστημα της Αλβανίας.

Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και στην περίπτωση που ο κ. Μπελέρης καταδικαστεί πρωτόδικα δεν χάνει το αξίωμα και παραμένει, τυπικά και ουσιαστικά, δήμαρχος της Χειμάρρας.

Η απαγγελία κατηγοριών αναμένεται να γίνει τις επόμενες ημέρες. Τα “επεισόδια” στη συγκεκριμένη υπόθεση, η οποία έχει πάρει αναπόφευκτα μεγάλες πολιτικές διαστάσεις, αναμένεται να είναι πολλά αφού η Εισαγγελία του Αυλώνας ουσιαστικά θεωρεί εαυτόν αναρμόδια για την υπόθεση.

Ο Μπελέρης παραμένει προφυλακισμένος σε φυλακά των Τιράνων.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα