Γαλλία: 11χρονη έχασε τη ζωή της έπειτα από πυροβολισμό στον κήπο του σπιτιού της

Γαλλία: 11χρονη έχασε τη ζωή της έπειτα από πυροβολισμό στον κήπο του σπιτιού της
Σφαίρες (φωτογραφία αρχείου) iStock

Μια 11χρονη έχασε τη ζωή της, ενώ έπαιζε στον κήπο του σπιτιού της στη Βρετάνη της Γαλλίας. Τραυματίστηκαν ο πατέρας και η μητέρα της. Η αδερφή της βρίσκεται σε κατάσταση σοκ.

Μία 11χρονη δέχθηκε θανάσιμο πυροβολισμό, καθώς έπαιζε στον κήπο του σπιτιού της στη Βρετάνη της Γαλλίας, μετά από μακροχρόνια αντιπαράθεση ανάμεσα σε δύο γείτονες.

Γαλλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι το κορίτσι είχε καταγωγή από τη Βρετανία, ωστόσο εκπρόσωπος της βρετανικής πρεσβείας στο Παρίσι δεν έχει σχολιάσει έως τώρα το σχετικό θέμα. Από την άλλη, βρετανικά μέσα ενημέρωσης δήλωσαν ότι το Λονδίνο προσφέρει βοήθεια σε μια βρετανική οικογένεια στη Γαλλία.

Η οικογένεια Thornon έκανε μπάρμπεκιου στον κήπο του σπιτιού της το Σάββατο το βράδυ, στο χωριό Σεντ Ερμπό, κοντά στο Κιμπέρ, όταν ένας Ολλανδός γείτονας ξεκίνησε να πυροβολεί προς το μέρος τους, ανακοίνωσε η εισαγγελία.

Οι γονείς του κοριτσιού έχουν τραυματιστεί, με τον πατέρα της να νοσηλεύεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση. Η αδερφή του θύματος, 8 ετών, δεν έχει τραυματιστεί αλλά βρίσκεται σε κατάσταση σοκ. H 8χρονη έτρεξε στο σπίτι ενός άλλου γείτονα και τον πληροφόρησε για το περιστατικό.

“Τα αρχικά στοιχεία δείχνουν ότι ο γείτονας των θυμάτων, ένας 71χρονος Ολλανδός συνταξιούχος, εμφανίστηκε ξαφνικά κρατώντας όπλο και πυροβόλησε εναντίον των θυμάτων πολλές φορές (…) προτού επιστρέψει στο σπίτι του με τη σύζυγό του”, ανακοίνωσε το γραφείο του εισαγγελέα του Κιμπέρ.

Ο 71χρονος είχε κλειστεί αρχικά στο σπίτι του, όμως στη συνέχεια παραδόθηκε στις αρχές και τελικά συνελήφθη μαζί με τη σύζυγό του.

Ο εισαγγελέας ανέφερε ότι έως τώρα δεν είναι ξεκάθαρο το κίνητρο του δράστη, παρόλα αυτά διευκρίνισε ότι οι δύο οικογένειες είχαν μακροχρόνια αντιπαράθεση σχετικά με ένα κομμάτι γης.

Σύμφωνα με την Guardian, η δήμαρχος του Plonévez-du-Faou, Marguerite Bleuzen, δήλωσε “Γνωρίζαμε καλά την οικογένεια. Κάθε χρόνο στο χωριό γίνεται μια γιορτή και έρχονται πάντα. Είναι τελείως ακατανόητο να πυροβολήσεις ένα παιδί. Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει πώς αυτό συνέβη”.

Ένας άλλος γείτονας πρόσθεσε ότι ακούστηκαν φωνές, αλλά πίστευαν ότι ήταν πυροτεχνήματα. Τότε η αδερφή του θύματος έτρεξε στους γείτονες φωνάζοντας: “Η αδερφή μου είναι νεκρή, η αδερφή μου είναι νεκρή. Πήγαμε και είδαμε ότι το κορίτσι ήταν νεκρό και η μητέρα και ο πατέρας της τραυματισμένοι”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα