Γαλλία: 24χρονος αυτοκτόνησε μετά από αποτυχημένη μεταμόσχευση γενειάδας στην Κωνσταντινούπολη

Διαβάζεται σε 3'
Γαλλία: 24χρονος αυτοκτόνησε μετά από αποτυχημένη μεταμόσχευση γενειάδας στην Κωνσταντινούπολη
ISTOCK

Ένας 24χρονος έβαλε τέλος στη ζωή του μετά από αποτυχημένη μεταμόσχευση γενειάδας σε κλινική στην Κωνσταντινούπολη. Αν και η κλινική είχε έγκριση από το τουρκικό υπουργείο Υγείας, η επέμβαση δεν έγινε από ειδικό.

Ο 24χρονος Ματιέ Βιγκέρ Λατούρ, φοιτητής επιχειρηματικής σχολής από τη Γαλλία, αυτοκτόνησε μετά από αποτυχημένη μεταμόσχευση γενειάδας σε κλινική στην Κωνσταντινούπολη. Η επέμβαση, που υποτίθεται ότι πραγματοποιήθηκε από ειδικό, κατέληξε να πραγματοποιηθεί από έναν κτηματομεσίτη, ο οποίος προσποιούνταν τον χειρουργό.

Ο νεαρός αποφάσισε να προχωρήσει στη διαδικασία τον περασμένο Μάρτιο, βλέποντας την τιμή να είναι κατά πολύ χαμηλότερη σε σχέση με την τιμή στη Γαλλία. Με κόστος μόλις €1.300, το 1/5 του κόστους σε γαλλικές κλινικές, και διαβεβαιώσεις ότι η κλινική είχε έγκριση από το τουρκικό υπουργείο Υγείας, ο Ματιέ πείστηκε για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα της επέμβασης.

Ωστόσο, τα πράγματα πήραν δραματική τροπή. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης, 4.000 μοσχεύματα αφαιρέθηκαν από το κεφάλι του και μεταφέρθηκαν στο πρόσωπό του, με τη διαδικασία να μην γίνεται σωστά και 1.000 από αυτά να μην μεταφέρονται στο πρόσωπό του.

Η γενειάδα ήταν λάθος τοποθετημένη και οι τρίχες μεγάλωναν σε αφύσικη γωνία από το πρόσωπό του. «Υπέφερε, δεν ήταν καλά. Πονούσε, υπέφερε από εγκαύματα και δεν μπορούσε να κοιμηθεί» δήλωσε ο πατέρας του σε συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV.

Οι πόνοι, τα εγκαύματα και οι αϋπνίες τον οδήγησαν σε βαθιά ψυχολογική κατάρρευση. Ο 24χρονος, έπεσε σε βαθύ μετατραυματικό σοκ και υπέφερε από σοβαρή δυσμορφική διαταραχή σώματος, μια ψυχική πάθηση όπου οι πάσχοντες επικεντρώνονται εμμονικά σε υποτιθέμενα ελαττώματα στην εμφάνισή τους.

«Είχε μπει σε έναν φαύλο κύκλο και δεν μπορούσε να βγει», είπε ο πατέρας του.

Η οικογένειά του αναζήτησε βοήθεια από ειδικό στο Βέλγιο, που ξεκίνησε διαδικασία διόρθωσης της αποτυχημένης μεταμόσχευσης. Ωστόσο, η ζημιά που είχε προκληθεί στο τριχωτό της κεφαλής ήταν ανεπανόρθωτη.

Τρεις μήνες μετά την αρχική διαδικασία, ο Ματιέ έβαλε τέλος στη ζωή του στο φοιτητικό του δωμάτιο στο Παρίσι.

Ο πατέρας του, Ζακ Βιγκέρ Λατούρ, μίλησε δημόσια για την τραγωδία με την ελπίδα ότι θα προειδοποιήσει τους πολίτες για τους κινδύνους του φθηνού ιατρικού τουρισμού, καλώντας σε μεγαλύτερη προσοχή και ενημέρωση για τέτοιου είδους επεμβάσεις στο εξωτερικό.

«Αν αυτή η ιστορία μπορέσει να αποτρέψει άλλα παρόμοια περιστατικά και να προειδοποιήσει το κοινό, θα ήταν ένας φόρος τιμής στη μνήμη του Ματιέ,» δήλωσε ο πατέρας του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα