Γαλλία: 7 από τα 10 τρένα υψηλής ταχύτητας θα λειτουργήσουν το Σάββατο μετά το σαμποτάζ

Διαβάζεται σε 2'
Καθυστερήσεις μετά το σαμποτάζ στο σιδηροδρομικό δίκτυο στη Γαλλία
Καθυστερήσεις μετά το σαμποτάζ στο σιδηροδρομικό δίκτυο στη Γαλλία AP

Μέσες καθυστερήσεις μίας ως δύο ωρών στον βόρειο, τον δυτικό και τον νοτιοδυτικό σιδηροδρομικό άξονα προβλέπει για σήμερα η γαλλική εταιρεία σιδηροδρόμων SNCF, ένα 24ωρο μετά το σαμποτάζ

Κατά μέσον όρο 7 στα 10 τρένα υψηλής ταχύτητας θα κινούνται στη διάρκεια της σημερινής ημέρας στη Γαλλία στον βόρειο, τον δυτικό και τον νοτιοδυτικό σιδηροδρομικό άξονα της χώρας, ανακοίνωσε η γαλλική εταιρεία σιδηροδρόμων SNCF σήμερα, μία ημέρα μετά τις ενέργειες δολιοφθοράς που διαπράχθηκαν κατά του σιδηροδρομικού δικτύου τρένων υψηλής ταχύτητας (TGV) πριν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

Η γαλλική εταιρεία σιδηροδρόμων προέβλεψε επίσης μέσες καθυστερήσεις μίας ως δύο ωρών στους τρεις αυτούς σιδηροδρομικούς άξονες, σημειώνοντας επίσης ότι η κυκλοφορία “στον βόρειο άξονα” εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προβλήματα.

Σημειώνεται πως η γαλλική εταιρεία σιδηροδρόμων υπέστη στη διάρκεια της νύχτας της Πέμπτης (25/07) προς σήμερα Παρασκευή (26/07) μαζική επίθεση εύρους ικανού να προκαλέσει παράλυση του δικτύου τρένων υψηλής ταχύτητας TGV, το οποίο διαταράχθηκε σε μεγάλο βαθμό, μερικές ώρες πριν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

Έρευνα της γαλλικής εισαγγελίας

Όπως ανακοινώθηκε από τη γαλλική εισαγγελία, την έρευνα για το “σύνολο των ζημιών που προκλήθηκαν εσκεμμένα σε εγκαταστάσεις της SNCF” και δημιούργησε χάος στα τρένα στη Γαλλία, αναλαμβάνει η Εθνική Δικαστική Αρχή για την Καταπολέμηση του Οργανωμένου Εγκλήματος (Junalco).

Η εισαγγελική έρευνα γίνεται για φθορά περιουσίας που δύναται να βλάψει τα θεμελιώδη συμφέροντα του έθνους, επιθέσεις σε αυτοματοποιημένο σύστημα επεξεργασίας δεδομένων από οργανωμένη συμμορία και συνωμοσία κακοποιών με σκοπό τη διάπραξη αυτών των εγκλημάτων και αδικημάτων, διευκρίνισε η Μπεκιό σε ανακοίνωσή της.

Η έρευνα διεξάγεται επίσης για φθορά και απόπειρες πρόκλησης φθοράς με επικίνδυνα μέσα από οργανωμένη συμμορία, εγκλήματα για τα οποία μπορεί να επιβληθεί ποινή κάθειρξης είκοσι ετών και πρόστιμο 150.000 ευρώ, πρόσθεσε.

Η έρευνα θα διεξαχθεί για κάθε μέρος, όπου διαπράχθηκαν οι ενέργειες αυτές, από τα αρμόδια τοπικά τμήματα της χωροφυλακής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα