Γαλλία: Άνδρας σκαρφάλωσε στον Πύργο του Άιφελ – Εκκενώθηκε το μνημείο

Διαβάζεται σε 1'
Γαλλία: Άνδρας σκαρφάλωσε στον Πύργο του Άιφελ – Εκκενώθηκε το μνημείο
AP Photo/Ariana Cubillos

Εκκενώθηκε ο Πύργος του Άιφελ νωρίτερα το απόγευμα της Κυριακής (11/8) όταν εντοπίστηκε άνδρας χωρίς μπλούζα να σκαρφαλώνει στο μνημείο.

Η γαλλική αστυνομία εκκένωσε την περιοχή γύρω από τον Πύργο του Άιφελ, το απόγευμα της Κυριακής (11/8) αφού ένας άνδρας εθεάθη να σκαρφαλώνει στο μνημείο λίγες ώρες πριν από την τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων.

Σύμφωνα με το abcnews.grάντρας χωρίς μπλούζα εθεάθη να σκαρφαλώνει τον πύργο ύψους 330 μέτρων. Δεν είναι σαφές από πού ξεκίνησε την ανάβασή του, αλλά εντοπίστηκε ακριβώς πάνω από τους ολυμπιακούς δακτυλίους που κοσμούν το μνημείο.

Η αστυνομία απομάκρυνε τους επισκέπτες από την περιοχή γύρω στις 3 μ.μ. Σε ορισμένους επισκέπτες που είχαν κλειδωθεί για λίγο στον δεύτερο όροφο επετράπη η έξοδος περίπου 30 λεπτά αργότερα.

Το περιστατικό συνέβη καθώς οι Ολυμπιακοί αγώνες ολοκληρώνονται και οι υπηρεσίες ασφαλείας στο Παρίσι στρέφουν την προσοχή τους στην τελετή λήξης που θα ρίξει την αυλαία των Αγώνων.

Περισσότεροι από 30.000 αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί γύρω από το Παρίσι την Κυριακή. Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράλ Νταρμανέν δήλωσε ότι περίπου 3.000 αστυνομικοί θα κινητοποιηθούν γύρω από το Stade de France.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα