Γαλλία: Αντιεμβολιαστές επιτέθηκαν με λάσπη κατά συνεργάτη του Μακρόν

Γαλλία: Αντιεμβολιαστές επιτέθηκαν με λάσπη κατά συνεργάτη του Μακρόν
Γαλλία: Αντιεμβολιαστές επιτέθηκαν με λάσπη κατά συνεργάτη του Μακρόν

Επίθεση με λάσπη δέχτηκε Γάλλος πολιτικός έξω από το σπίτι του στον απόηχο των νέων μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού που υιοθέτησε η κυβέρνηση της χώρας.

Επίθεση έξω από το σπίτι του δέχτηκε ο Stephane Claireaux συνεργάτης του Μακρόν λίγες μέρες μετά τις δηλώσεις του Γάλλου προέδρου που εξαγρίωσαν τους ανεμβολίαστους πολίτες της χώρας.

Κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας την Κυριακή, με αφορμή τις αλλαγές στην ισχύ του πιστοποιητικού υγείας, πλήθος επιτέθηκε στον πολιτικό πετώντας του λάσπη και εξαπολύοντας κατηγορίες εναντίον του.

Οι διαμαρτυρίες έρχονται ως αποτέλεσμα των νέων αυστηρότερων περιορισμών που επέβελλε η κυβέρνηση προκειμένου να περιορίσει τη διασπορά της covid αλλά και να ωθήσει τους πολίτες να εμβολιαστούν.

Έπειτα από τρεις ημέρες θυελλωδών συνεδριάσεων, που τροφοδοτήθηκαν από αμφιλεγόμενα σχόλια του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος δήλωσε ότι θέλει να “τσαντίσει” τους ανεμβολίαστους, η γαλλική Εθνοσυνέλευση υιοθέτησε την Πέμπτη (06/01) το σχέδιο νόμου που μετατρέπει το υγειονομικό πάσο σε εμβολιαστικό πάσο.

Αυτό σημαίνει πως όλοι οι πολίτες άνω των 12 ετών θα πρέπει να φέρουν πιστοποιητικό εμβολιασμού για να έχουν πρόσβαση σε δραστηριότητες αναψυχής, στα εστιατόρια και τα μπαρ, στις εκθέσεις ή στα διαπεριφερειακά δημόσια μέσα μεταφοράς ενώ το αρνητικό τεστ δεν θα αρκεί πλέον, παρά μόνον για την πρόσβαση στις υγειονομικές εγκαταστάσεις και υπηρεσίες.

Η κυβερνητική απόφαση ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων με τους πολίτες της χώρας να εκφράζουν την αντίθεσή τους στο εμβολιαστικό πάσο την ώρα που ο ημερήσιος αριθμός των κρουσμάτων παραμένει πάνω από τις 300.000.

Μεγάλη πίεση

Στο μεταξύ η πίεση στα γαλλικά νοσοκομεία παρέμενε μεγάλη σήμερα, με περισσότερους από 3.800 ασθενείς με covid-19 να νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας, σύμφωνα με την υπηρεσία Δημόσιας Υγείας.

Εξάλλου και ο αριθμός των νέων μολύνσεων δεν φαίνεται να μειώνεται, καθώς τις προηγούμενες 24 ώρες εντοπίστηκαν 303.669 νέα κρούσματα.

Από την αρχή της πανδημίας στη Γαλλία 125.349 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω της covid-19, εκ των οποίων 143 το προηγούμενο 24ωρο.

Το 79% του συνολικού πληθυσμού της Γαλλίας έχει λάβει μία δόση εμβολίου κατά της covid-19 και το 77,1% έχει ανοσοποιηθεί πλήρως.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα