Γαλλία: Απαγορεύει τα πυροτεχνήματα λόγω φόβων για ταραχές την ημέρα της Βαστίλης

Γαλλία: Απαγορεύει τα πυροτεχνήματα λόγω φόβων για ταραχές την ημέρα της Βαστίλης
Πυροτεχνήματα στο Παρίσι istock

Η Γαλλία απαγορεύει την πώληση πυροτεχνημάτων για τους επερχόμενους εορτασμούς της ημέρας της Βαστίλης υπό τον φόβο νέου ξεσπάσματος ταραχών

Η Γαλλία απαγόρευσε την πώληση, την κατοχή και τη μεταφορά πυροτεχνημάτων κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου της εθνικής εορτής της 14ης Ιουλίου, μετά τις ταραχές που προκλήθηκαν από τη δολοφονία του 17χρονου Ναέλ από την αστυνομία, ανακοίνωσε η κυβέρνηση την Κυριακή (9/7).

“Προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος σοβαρών διαταραχών της δημόσιας τάξης κατά τη διάρκεια των εορτασμών της 14ης Ιουλίου, απαγορεύεται η πώληση, η κατοχή, η μεταφορά και η χρήση πυροτεχνικών ειδών και πυροτεχνημάτων μέχρι τις 15 Ιουλίου συμπεριλαμβανομένων”, ανέφερε κυβερνητικό διάταγμα που δημοσιεύθηκε στην επίσημη εφημερίδα την Κυριακή.

Η απαγόρευση δεν αφορά επαγγελματίες ή δήμους που διοργανώνουν παραδοσιακά εορτασμούς με πυροτεχνήματα την ημέρας της Βαστίλης, διευκρινίζουν οι αρχές.

Ανησυχώντας για πιθανή αναζωπύρωση των ταραχών, η πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν δήλωσε το Σάββατο στην εφημερίδα Le Parisien ότι η κυβέρνηση θα αναπτύξει “μαζικά μέσα για την προστασία των Γάλλων” κατά τη διάρκεια της εθνικής εορτής, σύμφωνα με το AFP.

Από τις ταραχές που ακολούθησαν την δολοφονία του 17χρονου Ναέλ, περισσότεροι από 3.700 άνθρωποι συνελήφθησαν από τις αρχές, συμπεριλαμβανομένων τουλάχιστον 1.160 ανηλίκων, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα