Γαλλία: Απετράπη “η πρώτη επίθεση εναντίον των Ολυμπιακών Αγώνων”

Διαβάζεται σε 1'
Γαλλία: Απετράπη “η πρώτη επίθεση εναντίον των Ολυμπιακών Αγώνων”
Associated Press

Οι γαλλικές Αρχές συνέλαβαν έναν 18χρονο. «Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι προετοίμαζε ενεργά μια επίθεση στο στάδιο Ζοφρουά Γκισάρ» ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών.

Σχέδιο επίθεσης «ισλαμιστικής έμπνευσης», με στόχο τους αγώνες ποδοσφαίρου, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, απετράπη στο Σεντ Ετιέν, όπως ανακοίνωσε το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας (DGSI) προχώρησαν στη σύλληψη ενός 18χρονου Τσετσένου, ο οποίος «φέρεται πως ήθελε να διαπράξει επίθεση ισλαμιστικής έμπνευσης», στο γαλλικό έδαφος.

Πρόκειται για «την πρώτη επίθεση εναντίον των Ολυμπιακών Αγώνων (26 Ιουλίου-11 Αυγούστου) που απετράπη» από τις γαλλικές Αρχές και την τρίτη συνολικά από τις αρχές του έτους, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Αναφορικά με τον συλληφθέντα, όπως επισημαίνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, «τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι προετοίμαζε ενεργά μια επίθεση στο στάδιο Ζοφρουά Γκισάρ (Σεντ Ετιέν) με την ευκαιρία των αγώνων που θα διεξαχθούν εκεί», κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο 18χρονος ήθελε να επιτεθεί στους θεατές, αλλά και στις δυνάμεις ασφαλείας και «να πεθάνει ως μάρτυρας».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα