Γαλλία: “Αστακός” με 45.000 αστυνομικούς στους δρόμους υπό τον φόβο νέων ταραχών

Γαλλία: “Αστακός” με 45.000 αστυνομικούς στους δρόμους υπό τον φόβο νέων ταραχών
Ταραχές στη Γαλλία AP

Σε κατάσταση κατάσταση συναγερμού παραμένει η Γαλλία υπό τον φόβο ακόμη μίας νύχτας ταραχών μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του 17χρονου Ναέλ. Έκτακτη σύσκεψη υπό τον Μακρόν.

Για ακόμη μια νύχτα συγκρούσεων μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας ετοιμάζεται η Γαλλία, μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του 17χρονου Ναέλ από πυρά αστυνομικού.

Ο πρόεδρος της χώρας, Εμανουέλ Μακρόν, συγκάλεσε το βράδυ της Κυριακής έκτακτη συνεδρίαση για την αντιμετώπισης της κρίσης, την ίδια ώρα που οι Αρχές αποφάσισαν να κρατήσουν στους δρόμους 45.000 αστυνομικούς.

Λίγο πριν από τη σύσκεψη, ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Ζεράλντ Νταρμανέν, ενημέρωσει ότι θα διατηρηθεί για ακόμη μία νύχτα η δύναμη των 45.000 αστυνομικών και χωροφυλάκων στους δρόμους των μεγάλων πόλεων για την τήρηση της τάξης.

Όπως είπε, έχει δώσει οδηγίες «για αυστηρότητα» και ζήτησε «όπως και πριν να γίνουν συλλήψεις, το συντομότερο δυνατόν».

Σημειώνεται πως στη σύσκεψη συμμετείχαν εκτός από τον Νταρμανέν, η πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν, ο υπουργός Εσωτερικών και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ερίκ Ντιπόν-Μορετί.

Επεισόδια στη Γαλλία μετά τον θάνατο 17χρονου από αστυνομικά πυρά AP Photo/Aurelien Morissard

Εκκληση να σταματήσουν οι ταραχές

Στο μεταξύ, οι συγγενείς του Ναέλ απευθύνουν έκκληση να σταματήσουν οι ταραχές, σημειώνοντας ότι δεν τιμούν τη μνήμη του.

«Ο Ναέλ πέθανε, είναι νεκρός. Η κόρη μου χάθηκε… Δεν έχει πια ζωή», δήλωσε, μιλώντας στο δίκτυο BFM TV, η γιαγιά του 17χρονου.

«Μην καταστρέφετε τα σχολεία, μην καταστρέφετε τα λεωφορεία. Υπάρχουν άλλες μητέρες που παίρνουν αυτά τα λεωφορεία», ανέφερε η ίδια, απευθύνοντας έκκληση για ηρεμία.

Συνολικά, από το ξέσπασμα αυτού του νέου κύκλου βίας και έπειτα, οι συλλήψεις/προσαγωγές στη χώρα έχουν ξεπεράσει τις 3.000, τα καμένα αυτοκίνητα έχουν ξεπεράσει τα 2.000 και τα καταστήματα (σούπερ-μάρκετ, τράπεζες, ρεστοράν κ.ά.) που έχουν υποστεί φθορές υπολογίζονται σε περισσότερα από 700, ενώ το βράδυ του Σαββάτου σημειώθηκε επίθεση και στην οικία συντηρητικού δημάρχου που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί η σύζυγός του και ένα από τα παιδιά του.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα