Γαλλία: Δύο συλλήψεις για απάτη με… κοριούς

Διαβάζεται σε 2'
korioi
Κοριοί Carolyn Kaster, File/AP Photo

Επιτήδειοι στη Γαλλία εκμεταλλευόμενοι τον συναγερμό με την εξάπλωση κοριών βρήκαν “χώρο” για να εξαπατήσουν ηλικιωμένους με ψεύτικες απολυμάνσεις αποσπώντας μεγάλα χρηματικά ποσά.

Δύο άνδρες συνελήφθησαν στη Γαλλία, αφού φέρονται να εξαπάτησαν ηλικιωμένους για να πληρώσουν χιλιάδες ευρώ για απολυμάνσεις από κοριούς που δεν χρειάζονταν καν.

Η αστυνομία του Στρασβούργου δήλωσε ότι οι άνδρες πήγαιναν στα σπίτια των θυμάτων τους, πραγματοποιούσαν ψεύτικες υπηρεσίες ελέγχου και στη συνέχεια υπερχρέωναν για προϊόντα απολύμανσης τους ανυποψίαστους πολίτες, “πατώντας” επάνω στην ανησυχία με την οποία ζουν πολλά νοικοκυριά στη Γαλλία εξαιτίας της εξάπλωσης κοριών.

Συνολικά, σύμφωνα με το BBC, έχουν εξαπατηθεί 48 άτομα, πολλά από τα οποία ήταν γυναίκες άνω των 90 ετών.

Το ζήτημα της εξάπλωσης κοριών έχει προκαλέσει ανησυχία σε ολόκληρη τη χώρα, με ανώτερους κυβερνητικούς αξιωματούχους να επεξεργάζονται και να κρίνουν αναγκαία τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπισή του προβλήματος.

Εντομολόγοι και εμπειρογνώμονες σε θέματα υγείας έχουν προειδοποιήσει ότι η επιδημία έχει επίσης οδηγήσει σε αύξηση των ψευδών παρατηρήσεων και σε αδικαιολόγητη υστερία.

Το σπρέι και η αλοιφή που αποδείχθηκε… κρέμα σώματος

Οι αρχές ανέφεραν ότι οι φερόμενοι ως απατεώνες τηλεφωνούσαν στα θύματά τους και τους έλεγαν ότι υπάρχει μόλυνση στη γειτονιά τους.

Στη συνέχεια επισκέπτονταν το σπίτι του ατόμου προσποιούμενοι τους υγειονομικούς υπαλλήλους και, χρησιμοποιώντας σπρέι αερολύματος, προσποιούνταν ότι απολυμαίνουν το χώρο.

Πριν φύγουν, πρόσφεραν μια αλοιφή που έλεγαν ότι θα κρατούσε τα έντομα μακριά από το ανθρώπινο δέρμα. Η αλοιφή δεν ήταν τίποτα άλλο στην πραγματικότητα από μία απλή κρέμα σώματος με άρωμα ευκάλυπτου.

Όσο για το κόστος της επίσκεψης και της “απολύμανσης” αυτό ανερχόταν από 300 έως 2.100 ευρώ.

Η αστυνομία δήλωσε ότι έλαβε συνολικά εννέα επίσημες καταγγελίες για υποψίες απάτης.

Στη συνέχεια, οι ύποπτοι τέθηκαν υπό παρακολούθηση και συνελήφθησαν καθώς έφευγαν από το σπίτι ενός φερόμενου ως θύματος στο Στρασβούργο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα