Γαλλία: Επίθεση με μαχαίρι σε σχολείο – Νεκρός ένας καθηγητής

Διαβάζεται σε 2'
Επίθεση στο Αράς της Γαλλίας
Επίθεση στο Αράς της Γαλλίας AFP/Visualhellas.gr

Άνδρας με μαχαίρι εξαπέλυσε επίθεση σε σχολείο στην πόλη Αράς της Γαλλίας. Ένας νεκρός και ένας σοβαρά τραυματίας. Το Γαλλικό Πρακτορείο μετέδωσε ότι ο δράστης φώναξε “Αλάχου Άκμπαρ”.

Ένας άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι εξαπέλυσε επίθεση στις εγκαταστάσεις του Λυκείου Gambetta-Carnot της πόλης Αράς στη Γαλλία. Τα γαλλικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για έναν νεκρό καθηγητή και έναν τραυματία σε σοβαρή κατάσταση.

Οι αρχές επιβεβαίωσαν πως νεκρός είναι ένας καθηγητής, ενώ ο Υπουργός Εσωτερικών Gerald Darmanin ανέφερε πως έλαβε χώρα μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στο σημείο και πως ο άνδρας συνελήφθη.

Ο δράστης πραγματοποίησε την επίθεση σε προαύλιο χώρο, ενώ οι μαθητές έλαβαν οδηγίες να μείνουν στις τάξεις τους. Δεν έχει αποσαφηνιστεί αν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια ή όχι.

Όπως φαίνεται από τα πλάνα που μεταδίδονται, ο δράστης επιτέθηκε σε άνδρες που προσπάθησαν να τον αφοπλίσουν, χωρίς να έχει αποσαφηνιστεί αν είχε προηγηθεί το δολοφονικό χτύπημα στον καθηγητή.

Το Γαλλικό Πρακτορείο μετέδωσε ότι ο δράστης φώναξε “Αλάχου Άκμπαρ” (Ο Θεός Είναι Ύψιστος στα αραβικά).

Επικαλούμενο πηγή της αστυνομίας το δίκτυο μετέδωσε ότι ο δράστης ήταν περίπου 20 ετών και πιθανόν πρώην μαθητής του σχολείου καθώς και ότι συνελήφθη και ο αδελφός του. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο νεκρός ήταν καθηγητής Γαλλικών, ενώ ένας καθηγητής Γυμναστικής που επίσης μαχαιρώθηκε είναι τραυματίας.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν μεταβαίνει στον τόπο της τραγωδίας, ενώ η γαλλική βουλή ανέστειλε τις εργασίες της σε ένδειξη συμπαράστασης.

ΠΡΟΣΟΧΗ τα πλάνα που ακολουθούν είναι σκληρά

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα