Γαλλία: Η “σχεδόν απαρατήρητη” δολοφονία Αφρικανού από αστυνομικά πυρά, λίγες μέρες πριν του Ναέλ

Γαλλία: Η “σχεδόν απαρατήρητη” δολοφονία Αφρικανού από αστυνομικά πυρά, λίγες μέρες πριν του Ναέλ
Αστυνομικές δυνάμεις στη Γαλλία - Φωτό αρχείου 2023 Jean-Francois Badias/ap

Με μια σφαίρα στο στήθος από αστυνομικό, σκοτώθηκε λίγες μέρες πριν τον Ναέλ, ένας 19χρονος μετανάστης στην πόλη Ανγκουλέμ σε ένα περιστατικό που "πέρασε στα ψιλά" στη Γαλλία.

Την “σχεδόν απαρατήρητη”, όπως τονίζεται, δολοφονία ενός 19χρονου μετανάστη από τη Γουινέα, από αστυνομικά πυρά, λίγες μέρες πριν τον θάνατο του 17χρονου Ναέλ, φέρνει στο προσκήνιο η γαλλική εφημερίδα Le Monde.

O Alhoussein Camara πήγαινε στη δουλειά του, σε μια αποθήκη logistics στην πόλη Ανγκουλέμ, στη νοτιοδυτική Γαλλία, τα ξημερώματα της 14ης Ιουνίου. Πυροβολήθηκε θανάσιμα από έναν αστυνομικό, καθώς προσπαθούσε να διαφύγει με το αυτοκίνητό του από έλεγχο.

Σύμφωνα με την έρευνα των αρχών, περιπολικό τον εντόπισε στο κέντρο της πόλης να κάνει με το αυτοκίνητό του “ζιγκ ζαγκ”. Προσπάθησαν να τον σταματήσουν αλλά χωρίς επιτυχία. Τον ακολούθησαν για κάποια χιλιόμετρα “με μειωμένη ταχύτητα”. Βγαίνοντας από την πόλη, δεύτερο περιπολικό έφτασε και “έκανε μια προσπάθεια να τον σταματήσει” αλλά αυτός επιτάχυνε. Στη συνέχεια τα δύο περιπολικά τοποθετήθηκαν έτσι ώστε να τον σταματήσουν αλλά ο 19χρονος έκανε όπισθεν και στη συνέχεια κινήθηκε με ταχύτητα προς τα μπροστά, χτυπώντας στα πόδια έναν αστυνομικό, ο οποίος τον πυροβόλησε. Η σφαίρα τον βρήκε στο στήθος.

Είναι η ιστορία ενός ανθρώπου χωρίς ιστορία, επομένως δεν υπάρχει ιστορία, ακόμα και μετά τον θάνατό του” είπε ο Luc Marteaua του Συνδέσμου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ανγκουλέμ.

Ο 52χρονος αστυνομικός που τον πυροβόλησε κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και όπως ανακοίνωσε ο εισαγγελέας του Ανγκουλέμ του “απαγορεύτηκε η οπλοκατοχή και η άσκηση του επαγγέλματός του”. Ο ίδιος τόνισε ότι το θύμα δεν είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές ενώ η κάμερα που έφερε ο αστυνομικός δεν ήταν ανοιχτή τη στιγμή του πυροβολισμού.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα