Γαλλία: “Ήμουν δαιμονισμένος” λέει ο μαθητής που σκότωσε την καθηγήτριά του εν ώρα μαθήματος

Γαλλία: “Ήμουν δαιμονισμένος” λέει ο μαθητής που σκότωσε την καθηγήτριά του εν ώρα μαθήματος
Μαθητές αφήνουν λουλούδια στο σχολείο Saint-Jean-de-Luz ap

"Δαιμονισμένος" ισχυρίζεται πως ήταν ο 16χρονος δράστης της εν ψυχρώ δολοφονίας της καθηγήτριάς του στη Γαλλία. Τι εξομολογήθηκε σε καθηγητή μετά την επίθεση.

“Δαιμονισμένος” δηλώνει ο 16χρονος που σκότωσε την καθηγήτρια των ισπανικών σε σχολείο στη νοτιοδυτική Γαλλία την Τετάρτη (22/02).

Ο έφηβος έπασχε από ψυχολογικά προβλήματα και ισχυρίστηκε ότι ήταν “δαιμονισμένος” όταν μαχαίρωσε την καθηγήτρια στο στήθος, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV που επικαλείται το CNN.

Η 50χρονη καθηγήτρια πέθανε από τα τραύματα που της προκάλεσε ο δράστης, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της γαλλικής κυβέρνησης, Ολιβιέ Βεράν.

Το BFMTV μετέδωσε ότι, μετά την επίθεση, ο δράστης κατέφυγε σε διπλανή αίθουσα όπου είπε σε έναν καθηγητή ότι μια φωνή του είπε να διαπράξει την επίθεση. Ο δάσκαλος πήρε το όπλο από τον μαθητή και παρέμεινε μαζί του μέχρι να φτάσει η αστυνομία, ανέφερε το BFMTV.

Το περιστατικό συνέβη στο σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Saint-Thomas d’Aquin, στην περιοχή Pyrenees-Atlantiques της νοτιοδυτικής Γαλλίας.

Ο Βεράν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του σε όσους επλήγησαν από την επίθεση.

“Δύσκολα μπορώ να φανταστώ το τραύμα που μπορεί να δημιουργήσει αυτό, σε τοπικό επίπεδο και γενικότερα σε εθνική κλίμακα“, δήλωσε ο Βεράν στους δημοσιογράφους την Τετάρτη, προσθέτοντας στο Twitter ότι “δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς την τραγωδία”.

Ο Γάλλος υπουργός Παιδείας Παπ Ντιαγέ μετέβη στο σχολείο όπου έγινε η επίθεση την Τετάρτη και μίλησε στους δημοσιογράφους εκεί. Ο Ντιαγέ δήλωσε ότι προσφέρεται ψυχολογική υποστήριξη σε 90 μαθητές από την τάξη του υπόπτου και σε άλλους δύο μαθητές της ίδιας ηλικίας και ότι θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στα σχολεία όλης της Γαλλίας στις 3 μ.μ. την Πέμπτη για τη δολοφονημένη καθηγήτρια.

“Τίποτα δεν υποδήλωνε την εμφάνιση μιας τέτοιας τρομερής τραγωδίας”, δήλωσε, προσθέτοντας ότι “είναι μια θλιβερή μέρα για το γαλλικό εκπαιδευτικό σύστημα, μια θλιβερή μέρα για αυτό το σχολείο”.

Ο τοπικός εισαγγελέας Ζερόμ Μπουριέ δήλωσε ότι οι αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για να διαπιστωθεί αν ο ύποπτος διέπραξε “φόνο εκ προμελέτης”.

Ο Μπουριέ δήλωσε ότι ο ύποπτος – ο οποίος δεν ήταν γνωστός στην αστυνομία – τελεί υπό κράτηση. Την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου με τις γαλλικές δικαστικές αρχές σχετικά με την επίθεση, πρόσθεσε ο εισαγγελέας.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα