Γαλλία: Υπό έρευνα συγγενής ενός εκ των δραστών της επίθεσης στο Charlie Hebdo

default image

Ύποπτος για διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος, ο κουνιάδος ενός εκ των δραστών. Μετά την επίθεση είχε ανακριθεί, χωρίς να προκύψει εμπλοκή του

Ο συγγενής ενός εκ των μαχητών που επιτέθηκαν στα γραφεία του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo στο Παρίσι τον Ιανουάριο του 2015 τέθηκε υπό επίσημη έρευνα καθώς θεωρείται ύποπτος για διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος και έχει προφυλακιστεί, γνωστοποίησε το Σάββατο μια δικαστική πηγή.

Η πηγή αυτή ανέφερε ότι ο Μουράντ Χαμίντ βαρύνεται με υποψίες ότι προσπάθησε να ταξιδέψει στη Συρία για να ενταχθεί στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Χαμίντ, ο οποίος είναι Γάλλος και κουνιάδος του δράστη Σερίφ Κουασί, συνελήφθη στη Βουλγαρία τον περασμένο μήνα αφού γαλλικό δικαστήριο εξέδωσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης σε βάρος του.

Είχε ανακριθεί από τη γαλλική αστυνομία μετά την επίθεση στο περιοδικό, κατά την οποία ο Κουασί και ο αδερφός του είχαν πυροβολήσει και σκοτώσει 12 άτομα, προτού πέσουν και οι ίδιοι νεκροί από αστυνομικά πυρά, ωστόσο δεν είχε προκύψει εμπλοκή του.

Πηγή: Reuters

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα