Γαλλία: “Λουκέτο” σε δεκάδες Ιδρύματα λόγω κοριών

Διαβάζεται σε 2'
korios
Κοριοί Alex Brandon/AP Photo

Αυξάνεται η ανησυχία στη Γαλλία καθώς πληθαίνουν τα κρούσματα εμφάνισης κοριών σε ιδρύματα, δημόσιους χώρους και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Επί ποδός βρίσκονται οι αρχές στη Γαλλία, όπου τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μεγάλη εξάπλωση κοριών, με την κυβέρνηση να καλείται να αναπτύξει ένα σχέδιο δράσης για την καταπολέμησή τους.

Η γαλλική κυβέρνηση πραγματοποίησε μια σειρά συναντήσεων αυτή την εβδομάδα για να εξετάσει τον αυξανόμενο αριθμό των αναφερόμενων κρουσμάτων κοριών, την ώρα που η Γαλλία φιλοξενεί το Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι και ετοιμάζεται να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι.

Κρούσματα κοριών έχουν εντοπιστεί σε δημόσιους χώρους και συγκοινωνίες, ενώ η παρουσία τους ανάγκασε την κυβέρνηση να προχωρήσει ακόμα και στο κλείσιμο επτά σχολείων λόγω των αυξανόμενων ανησυχιών για την προσβολή από κοριούς.

Εντοπίστηκαν κοριοί σε διάφορα επίπεδα σε 17 ιδρύματα νομίζω, και αυτή τη στιγμή που σας μιλάω, επτά ιδρύματα είναι κλειστά για τον λόγο αυτό”, δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας Gabriel Attal στην τηλεόραση France 5.

Χθες, Παρασκευή, το υπουργείο Παιδείας ανέφερε σε δήλωσή του στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι πέντε σχολεία με συνολικά 1.500 μαθητές έκλεισαν.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, όπως αναφέρει ο Guardian, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι δύο σχολεία – το ένα στη Μασσαλία και το άλλο στο Villefranche-sur-Saone έξω από τη Λυών στη νοτιοανατολική Γαλλία – έκλεισαν για καθαρισμό και απολύμανση.

“Έχουμε σχεδόν 60.000 ιδρύματα και εδώ μιλάμε μόνο για μερικές δεκάδες, αλλά είναι αλήθεια ότι οι υποθέσεις συσσωρεύονται”, δήλωσε ο Attal. “Χρειάζεται άμεση ανταπόκριση, ώστε να μπορούμε να φροντίσουμε τα ιδρύματα εντός 24 ωρών”.

Ανέφερε επίσης ότι σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και τις περιφερειακές υγειονομικές υπηρεσίες καταρτίστηκε ένας κατάλογος “εγκεκριμένων και αναγνωρισμένων” εταιρειών, “ώστε οι διευθυντές των σχολείων να έχουν τις επαφές και να παρεμβαίνουν πολύ γρήγορα”.

Το ένα δέκατο του συνόλου των γαλλικών νοικοκυριών πιστεύεται ότι είχε πρόβλημα με κοριούς τα τελευταία χρόνια, το οποίο συνήθως απαιτεί μια επιχείρηση καταπολέμησης παρασίτων που κοστίζει αρκετές εκατοντάδες ευρώ, η οποία συχνά πρέπει να επαναλαμβάνεται.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα