Γαλλία: Συγκλονίζει η κόρη της Gisèle Pélicot – Η μέρα που έμαθε για τους βιασμούς

Διαβάζεται σε 3'
Η Καρολίν Ντάριαν, κόρη της Ζιζέλ Πελικότ
Η Καρολίν Ντάριαν, κόρη της Ζιζέλ Πελικότ AP Photo/Lewis Joly

Η Caroline Darian κατέθεσε στο δικαστήριο για τη μέρα που η μητέρα της την ενημέρωσε για τις φρικτές πράξεις του πατέρα της.

Συγκινημένη, ξεσπώντας σε κλάματα αρκετές φορές, κατέθεσε ενώπιον του δικαστηρίου η Caroline Darian, κόρη της Gisèle Pélicot, η ιστορία της οποίας έχει συγκλονίσει ολόκληρη τη Γαλλία, και όχι μόνο.

Η δίκη του 71χρονου Dominique Pélicot, ο οποίος για διάστημα μιας δεκαετίας νάρκωνε την επί 53 έτη, σύζυγο του και καλούσε -μέσω online forum- αγνώστους να την κακοποιήσουν σεξουαλικά, συνεχίστηκε σήμερα Παρασκευή (06/09), με την κόρη του.

“Συστήνω τον εαυτό μου ως το παιδί και την κόρη του κύριου κατηγορούμενου και του αποδεδειγμένου θύματος που βίωσε πράξεις αφόρητης θηριωδίας” είπε αρχικά η 40χρονη κόρη της Gisèle Pélicot.

Όπως μεταδίδει η La Provence, η Caroline Darian θυμήθηκε εκείνο το τηλεφώνημα που έλαβε από τη μητέρα της, στις 2 Νοεμβρίου 2020, στις 20:25 το βράδυ. Τη στιγμή που η ζωή της “κυριολεκτικά ανατράπηκε”.

Πριν, είχαμε μια ενωμένη οικογένεια. Είχαμε περάσει τόσες δοκιμασίες μαζί. Αγαπούσα την εικόνα αυτού του άνδρα που πίστευα ότι γνώριζα. Ειλικρινής, καλοπροαίρετος, προσεκτικός… Ένας στοργικός πατέρας, εκδηλωτικός, από τον οποίο ποτέ δεν είχα αντιληφθεί κάποια ανάρμοστη κίνηση ή κακόβουλη ματιά. Έπεσε πάνω μου σαν κατακλυσμός.”

Εκείνο το βράδυ, η Gisèle Pélicot δήλωσε στην κόρη της ότι έχει “κάτι πολύ σοβαρό” να της ανακοινώσει, σχετικά με τον πατέρα της. “Περίμενα το χειρότερο”, είπε η Caroline Darian, η οποία, εν μέσω της πανδημίας Covid, φαντάστηκε πως ο Dominique Pelicot μπήκε σε μονάδα εντατικής θεραπείας, καθότι είχε κάποια αναπνευστικά προβλήματα. Αντ’ αυτού, άκουσε το εξής: “Ο πατέρας σου με νάρκωνε επί χρόνια για να με βιάζουν άγνωστοι”.

“Ήταν ένα σημείο καμπής στη ζωή μου. Αυτή η ολίσθηση… χωρίς να ξέρουμε πόσο βαθιά θα πάμε”. Ο κόσμος της κατέρρευσε. Από εκεί και πέρα, οι αποκαλύψεις ήρθαν η μία μετά την άλλη με αυξανόμενη ένταση.

Κληθείσα από τους ανακριτές, έμαθε ότι δύο φωτογραφίες της βρέθηκαν στον υπολογιστή του πατέρα της. Είναι ξαπλωμένη στο πλάι, σε εμβρυακή στάση, φορώντας εσώρουχα. Κοιμάται. “Δεν αναγνωρίζω αυτή τη γυναίκα”, είπε αρχικά η Caroline Darian, πριν καταλάβει ότι αυτές οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν, χωρίς να το γνωρίζει, από τον πατέρα της.

Η 40χρονη υποστήριξε ότι στις φωτογραφίες δεν κοιμόταν, αλλά ήταν ναρκωμένη.

“Καταλαβαίνω ότι είμαι ναρκωμένη. Πρόκειται για μια διαδικασία με χρήση ουσιών, αλλά εκτός από την περίπτωση της μητέρας μου, οι αποδείξεις δεν υπάρχουν”. Ο πατέρας της αρνείται την ιδέα της νάρκωσης σε ό,τι την αφορά. “Όσο δεν υπάρχουν αποδείξεις, δεν ομολογεί”, είπε εκείνη.

Η Caroline Darian αναρωτήθηκε: “Τι κάνουμε όταν ο χαρακτηρισμός των γεγονότων δεν είναι αντίστοιχος; Τι κάνουμε όταν ξέρουμε ότι ο πατέρας μας είναι πιθανώς ο μεγαλύτερος σεξουαλικός εγκληματίας των τελευταίων 20 ετών;“.

Η κατάθεσή της διακόπηκε για να ακουστεί άλλος μάρτυρας και αναμένεται να συνεχιστεί αργότερα.

Η δίκη στην Αβινιόν αναμένεται να διαρκέσει τέσσερις μήνες. Ο Dominique Pélicot, 71 ετών, και οι 50 άλλοι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν ποινή κάθειρξης 20 ετών.

Σημειώνεται ότι η Caroline Darian έγραψε, επίσης, ένα βιβλίο για το τραύμα που βίωσε η μητέρα της και ολόκληρη η οικογένειά της, με τίτλο “Και σταμάτησα να σε αποκαλώ μπαμπά”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα