Γαλλία: Συνέλαβαν διαδηλωτές που σήκωσαν πανό κατά του Πούτιν

Γαλλία: Συνέλαβαν διαδηλωτές που σήκωσαν πανό κατά του Πούτιν

Την ώρα που ο Εμανουέλ Μακρόν συναντά το Βλαντιμίρ Πούτιν, μέλη οργάνωσης για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων καταγγέλλει πως η γαλλική αστυνομία συνέλαβε τρεις διαδηλωτές (vid)

Ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η συνάντηση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν στο Παρίσι, διαδηλωτές καταγγέλλουν πως συνελήφθησαν τρεις άνθρωποι που επιχείρησαν να αναρτήσουν πανό κατά των διώξεων ομοφυλοφίλων στη Ρωσία. Με ανάρτησή τους στο facebook, μέλη της φεμινιστικής οργάνωσης λεσβιών, τρανς και bisexual, Fieres, αναφέρουν πως δυνάμεις της γαλλικής αστυνομίας συνέλαβαν τρεις διαδηλωτές στις Βερσαλίες.

Νωρίτερα, τα μέλη των Fieres, ανάρτησαν πανό στο οποίο έγραφαν “σταματήστε τις διώξεις ομοφυλοφίλων σε Τσετσενία και Ρωσία” λίγα μέτρα από το σημείο όπου ο Μακρόν ανέμενε να υποδεχτεί τον Ρώσο ηγέτη.

Διαδηλώσεις όμως σε βάρος του Β. Πούτιν, διοργάνωσε και η Διεθνής Αμνηστία στη Γαλλία, καλώντας τον νέο πρόεδρο να θέσει τα ζητήματα ενώπιον του ομόλογού του. “Οι ρωσικές αρχές πρέπει να καταδικάσουν τις επιθέσεις, να ερευνήσουν και να οδηγήσουν στη δικαιοσύνη τους υπεύθυνους και να πάρουν μέτρα για να προσπαθήσουν τα άτομα που γίνονται στόχοι ρατσιστικής επίθεσης”. σημειώνει το κείμενο της Αμνηστίας.


Η διεθνής αμνηστία αναφέρει πως τουλάχιστον τρεις άνδρες δολοφονήθηκαν και αρκετοί απήχθησαν και βασανίστηκαν για τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις. “Η Ρωσία πρέπει να ερευνήσει χωρίς χρονοτριβές τα ομοφοβικά εγκλήματα και να πάρει μέτρα για να προστατεύσει ανθρώπους που βρίσκονται σε κίνδυνο” σχολιάζει επιπλέον η διεθνής αμνηστία που παραθέτει δηλώσεις αποδοκιμασίας του Μακρόν, αναφορικά με τα εν λόγω γεγονότα από την περίοδο της προεκλογικής περιόδου.

“Καταδικάζω τις φρικτές πράξεις ενάντια σε ομοφυλόφιλους στην Τσετσενία. Η Γαλλία και η Ευρώπη πρέπει να δεσμευθούν απέναντι στις επιθέσεις” έλεγε τότε ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Την ίδια ώρα, σε γαλλικό έδαφος έφτασε την ίδια μέρα με την επίσημη επίσκεψη Πούτιν, ο πρώτος Τσετσένος πρόσφυγας, που διέφυγε από τον τόπο έπειτα από φόβους για τη ζωή του, για το γεγονός πως είναι ομοφυλόφιλος. Την είδηση ανακοίνωσε το SOS Homophobie, οργάνωση για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων στη χώρα, ενώ την επιβεβαίωσε και το δίκτυο France Info.

ΦΩΤΟ FACEBOOK/associationFieres

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα