Γαλλία: Συνελήφθη ο επικεφαλής του Telegram, Πάβελ Ντούροφ

Διαβάζεται σε 2'
Πάβελ Ντούροφ
Πάβελ Ντούροφ AP Photo

Οι γαλλικές αρχές συνέλαβαν τον δισεκατομμυριούχο Πάβελ Ντούροφ, ιδρυτή και επικεφαλή της πλατφόρμας Telegram σε αεροδρόμιο κοντά στο Παρίσι

Ο ιδρυτής και επικεφαλής της διαδικτυακής πλατφόρμας Telegram, ο Πάβελ Ντούροφ, συνελήφθη το βράδυ του Σαββάτου (24/08) στο διεθνές αεροδρόμιο Μπουρζέ, κοντά στο Παρίσι, καθώς εκκρεμούσε ένταλμα έρευνας σε βάρος του από τη γαλλική δικαιοσύνη.

Το ένταλμα αφορά έρευνα για διάφορες παραβιάσεις της εφαρμογής που έχει δημιουργήσει, η οποία μεταξύ άλλων επιτρέπει την ανταλλαγή κρυπτογραφημένων μηνυμάτων, δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγές του προσκείμενες στην διαδικασία, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες των τηλεοπτικών δικτύων TF1 και LCI.

Συνοδευόμενος από σωματοφύλακα και τη βοηθό του που τον συνοδεύει μόνιμα, ο δισεκατομμυριούχος με διπλή, γαλλική και ρωσική υπηκοότητα, 39 ετών, συνελήφθη στο Μπουρζέ το διάστημα από τις 19:30 ως τις 20:00 (τοπικές ώρες· 20:30 ως 21:00 ώρες Ελλάδας), διευκρίνισε μια από τις πηγές.

Η πρεσβεία της Ρωσίας στη Γαλλία προσπαθεί να ξεκαθαρίσει την κατάσταση

Η πρεσβεία της Ρωσίας στο Παρίσι λαμβάνει «άμεσα μέτρα» για να ξεκαθαρίσει η κατάσταση γύρω από τον Πάβελ Ντούροφ, τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της διαδικτυακής πλατφόρμας Telegram, που συνελήφθη στο διεθνές αεροδρόμιο Μπουρζέ σε μικρή απόσταση από την πρωτεύουσα της Γαλλίας, μετέδωσε τις πρώτες πρωινές ώρες το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Επικαλούμενο εκπρόσωπο της πρεσβείας, το πρακτορείο ανέφερε πως δεν υπήρξε καμιά επικοινωνία του κ. Ντούροφ ή συνεργατών του με την πρεσβεία, μολαταύτα η διπλωματική αντιπροσωπεία έσπευσε να αναλάβει «άμεση» πρωτοβουλία.

Από τη δική της πλευρά, η εκπρόσωπος της ρωσικής διπλωματίας διερωτήθηκε πριν από λίγο εάν και κατά πόσον δυτικές ΜΚΟ θα ζητήσουν από τις γαλλικές αρχές να αφήσουν ελεύθερο του κ. Ντούροφ.

«Θεωρείτε (…) πως θα απευθύνουν εκκλήσεις στο Παρίσι ζητώντας την απελευθέρωση του Ντούροφ, ή θα κρατήσουν τα στόματά τους κλειστά;», σημείωσε η Μαρία Ζαχάροβα μέσω Telegram.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα