Γάλλος αστυνομικός κατηγορείται για βιασμό άνδρα με γκλομπ

Γάλλος αστυνομικός κατηγορείται για βιασμό άνδρα με γκλομπ

Αναστάτωση στις τάξεις της γαλλικής αστυνομίας και αμέτρητα ερωτηματικά στην κοινωνία προκαλούν οι αποκαλύψεις για την επίθεση τεσσάρων αστυνομικών σε βάρος 22χρονου στα προάστια του Παρισιού (vid)

Ένας 22χρονος άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα από χτυπήματα γκλομπ το απόγευμα της Πέμπτης, έπειτα από επιχείρηση Γάλλων αστυνομικών. Το περιστατικό έγινε γνωστό μέσα στο Σαββατοκύριακο, έπειτα και από τη διαρροή ενός βίντεο από την επίθεση το οποίο προκάλεσε την παρέμβαση των αρχών που διέταξαν προκαταρκτική εξέταση. Ένας από τους αστυνομικούς που συμμετείχαν στην επιχείρηση κατηγορείται για βιασμό, ενώ άλλοι τρεις για αναίτια χρήση βίας.

Το περιστατικό συνέβη στην περιοχή Aulnay-sous-Bois, στα βόρεια του Παρισιού και στη συνοικία Rose des Vents, που σύμφωνα με την εφημερίδα Le Figaro, φημίζεται για τη διακίνηση ναρκωτικών. Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε έλεγχο εξακρίβωσης στοιχείων, η οποία κατέληξε στην αποτρόπαια πράξη.

Οι εικόνες από κάμερα ασφαλείας δείχνουν δύο άνδρες να κρατούν τον 22χρονο και άλλοι δύο να του φέρουν σοβαρά χτυπήματα. Το παντελόνι του άνδρα έπεσε, περιέργως πως και ένα από τα χτυπήματα με τηλεσκοπικό γκλομπ φαίνεται να καταφέρεται οριζόντια και να διαπερνά το εσώρουχο του 22χρονου. Ο άτυχος άνδρας, έπειτα από εξέταση των γιατρών, φέρει τραύμα βάθους δέκα εκατοστών στον πρωκτό και σοβαρή μυική ρήξη του σφιγκτήρα. Πέραν τούτων, το θύμα φέρει τραύματα στο πρόσωπο και το κεφάλι.

Δείτε απόσπασμα από το βίντεο που καίει τους αστυνομικούς:

Αν και αρχικά η έρευνα άνοιξε με την κατηγορία του μαζικού βιασμού, η εισαγγελία Μπομπινυί διευκρίνισε πως “τα στοιχεία που παραπέμπουν σε βιασμό δεν ήταν επαρκή” και συνέχισε τη διερεύνηση της υπόθεσης αναφορικά με την άσκηση αναίτιας βίας. Ωστόσο, ο τραυματισμός του νεαρού στον πρωκτό είναι δεδομένος και ιδιαίτερα σοβαρός, καθώς φαίνεται ο άνδρας να λαμβάνει αναρρωτική άδεια και να τίθεται σε υποχρεωτική ακινησία για δύο μήνες. Έτσι, αν και οι τρεις αστυνομικοί όπως αναφέρθηκε παραπάνω κατηγορούνται για “εσκεμμένη άσκηση ομαδικής βίας”, ο τέταρτος και αυτουργός του ιδιότυπου σοδομισμού με το γκλομπ, εξακολουθεί να κατηγορείται για βιασμό.

“Πρόκειται για πολύ σοβαρά γεγονότα” αναφέρει στη Liberation ο δήμαρχος της πόλης, Μπρούνο Μπεσχίζα, που έστειλε ευχές συμπαράστασης στην οικογένεια του άνδρα και έκανε λόγο για μια νεολαία “θετικό παράδειγμα” στο δήμο του, μέρος της οποίας αποτελεί και ο 22χρονος.

ΠΗΓΗ LIBERATION/ LE FIGARO

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα