Γάλλος δημοσιογράφος ανάρρωσε από κορονοϊό: “Έχασα 15 κιλά”

Γάλλος δημοσιογράφος ανάρρωσε από κορονοϊό: “Έχασα 15 κιλά”
Ο Πιέρ Μενές από το νοσοκομείο

Με υποκείμενο νόσημα ο Πιέρ Μενές, νοσηλεύτηκε σε δύο διαφορετικά νοσοκομεία, αλλά βγήκε νικητής στη μάχη που έδωσε επί μέρες με τον κορονοϊό. Πώς περιέγραψε τη σκληρή περιπέτειά του και ποια τα συμπτώματα που εμφάνισε.

Ο 56χρονος αθλητικογράφος Πιέρ Μενές, επί σειρά ετών συνεργάτης της ‘Equipe’ και την τελευταία 10ετία εκ των πιο γνωστών και καλοπληρωμένων παρουσιαστών στο Canal+, ήταν εκ των σχεδόν 137.000 Γάλλων που μέχρι τη Δευτέρα είχαν καταγραφεί ως επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα, με συνέπεια ο Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ν’ ανακοινώσει την επέκταση των έκτακτων μέτρων, “γιατί δεν είχαμε προετοιμαστεί επαρκώς”. Ανήκει μάλιστα στις ευπαθείς ομάδες, καθώς το 2016 είχε υποβληθεί σε μεταμόσχευση ήπατος/νεφρού και κρίθηκε αναγκαίο να νοσηλευτεί.

Ο Μενές ταλαιπωρήθηκε πολύ ενόσω ο ιός είχε ‘φωλιάσει’ στον οργανισμό του. Επί μία εβδομάδα. “Η δική μου κατάσταση άρχισε να επιδεινώνεται στο σπίτι“, ανέφερε ο Γάλλος δημοσιογράφος σε εκπομπή του RMC, αφού πρώτα το απόγευμα της Δευτέρας έλαβε εξιτήριο από το δεύτερο νοσοκομείο στο οποίο νοσηλεύτηκε από την προηγούμενη Τρίτη και μετέβη σπίτι.

Δεν είχα τα συχνά συμπτώματα που μας ρίχνουν στο κρεβάτι. Στην πραγματικότητα είχα ένα είδος απόλυτης εξάντλησης και μια μόνιμη διάρροια, προτού καταλήξω με μια φρικτή επίθεση από ουρική αρθρίτιδα στα δύο γόνατά μου. Δεν μπορούσα να κινηθώ καθόλου, οπότε αποφάσισα να μεταβώ στο νοσοκομείο“, συνέχισε τη διήγησή του προς τους συναδέλφους του ο Μενές.

Στο νοσοκομείο ανακαλύφθηκε ότι έχει νοσήσει από Covid-19. “Αρχικά πήγα στο νοσοκομείο του Πουασί, όπου υποβλήθηκα σε αξονική τομογραφία και μετά από 24 ώρες ζήτησα να μεταφερθώ στο Μποζόν, στο νοσοκομείο που είχα κάνει τη μεταμόσχευση. Η αξονική τομογραφία έδειξε ότι ήμουν θετικός στον κορονοϊό, παρά το γεγονός πως το τεστ ήταν αρνητικό. Πιθανώς είναι μια ασυνήθιστη τροπή της νόσου“, συνέχισε ο 56χρονος δίνοντας μια άλλη διάσταση της κατάστασης.

Τουλάχιστον έχασα 15 κιλά“, κατέληξε με χιούμορ ο Μενές προκειμένου να δείξει ότι η όλη αυτή οδυνηρή περιπέτεια που διέβη είχε αίσιο τέλος όσο κι αν βασανίστηκε.

Μείνετε σπίτι και φροντίστε την υγεία σας. Γιατί όταν η υγεία δεν είναι εκεί, είναι πολύ σκληρό“, όπως ανέφερε στην ανάρτηση που είχε κάνει από το νοσοκομείο, λίγες ώρες πριν πάρει στα χέρια του το εξξιτήριο.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα