Γάζα: 30 νεκροί και πάνω από 100 τραυματίες από ισραηλινή επιδρομή σε σχολείο

Διαβάζεται σε 3'
Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σε σχολείο στη Γάζα
Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σε σχολείο στη Γάζα AP Photo Saher Alghorra

Ακόμη μια αιματοχυσία εκτυλίχθηκε στη Γάζα, αυτή τη φορά σε σχολείο στην Ντέιρ-αλ-Μπάλα, ύστερα από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή. Φτάνουν τις 40.000 οι νεκροί.

Τουλάχιστον 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 100 τραυματίστηκαν ύστερα από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σε σχολείο στην Ντέιρ-αλ-Μπάλα, στην κεντρική Γάζα, σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Ο ισραηλινός στρατός ισχυρίζεται ότι εξαπέλυσε την επίθεση προκειμένου να καταστρέψει ένα κέντρο διοίκησης και ελέγχου της Χαμάς μέσα στο συγκρότημα.

Τα περισσότερα από τα θύματα της επίθεσης που έφτασαν στο νοσοκομείο των Μαρτύρων Αλ Άκσα μετά την επίθεση ήταν γυναίκες και παιδιά, σύμφωνα με τον Δρ Χαλίλ Αλ Ντακράν, εκπρόσωπο του νοσοκομείου. Περισσότεροι από 4.000 εκτοπισμένοι φιλοξενούνται στο σχολείο, δήλωσε η Παλαιστινιακή Πολιτική Άμυνα.

Σύμφωνα με το CNN, το χτύπημα σημειώθηκε λίγο μετά την έκδοση νέων εντολών εκκένωσης από τον ισραηλινό στρατό νοτιότερα, στην πόλη Χαν Γιουνίς, όπου το Ισραήλ εξαπέλυσε νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα νέα επίθεση που έχει προκαλέσει τον θάνατο δεκάδων Παλαιστινίων.

Οι κάτοικοι στις νότιες γειτονιές κλήθηκαν να φύγουν αφού προειδοποιήθηκαν ότι οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF) θα «επιχειρούσαν δυναμικά» στην περιοχή.

Οι μάχες συνεχίζονται στη Γάζα εδώ και μήνες και η νέα επίθεση δείχνει τις προκλήσεις του Ισραήλ για την επίτευξη του στόχου του να εξαλείψει τη Χαμάς. Το Ισραήλ δήλωσε ότι περίπου 100 μαχητές σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των πρόσφατων μαχών.

Τα Ηνωμένα Έθνη εκτίμησαν ότι περίπου 150.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν το Χαν Γιουνίς μόνο τη Δευτέρα, εντείνοντας την πίεση στα πενιχρά αποθέματα τροφίμων και νερού και στους χώρους που αναζητούν καταφύγιο.

Σηματοδοτώντας ότι επίκειται άλλη μια εκστρατεία, οι IDF έγραψαν στο Telegram ότι «πρόκειται να επιχειρήσουν δυναμικά εναντίον των τρομοκρατικών οργανώσεων και ως εκ τούτου καλούν τον εναπομείναντα πληθυσμό που έχει απομείνει στις νότιες γειτονιές του Χαν Γιουνίς να απομακρυνθεί προσωρινά προς την προσαρμοσμένη ανθρωπιστική περιοχή στο Αλ-Μαβάσι».

Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σε σχολείο στη Γάζα
Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σε σχολείο στη Γάζα AP Photo Saher Alghorra

Η ανακοίνωση ανέφερε ότι η κίνηση έγινε σε αντίποινα για «σημαντική τρομοκρατική δραστηριότητα και πυρά ρουκετών» που προέρχονται από το νότιο Χαν Γιουνίς. Πρόσθεσε ότι η τοποθεσία που είχε προηγουμένως οριστεί ως ανθρωπιστική περιοχή «θα προσαρμοστεί».

Το Al-Mawasi έχει δεχτεί επανειλημμένες ισραηλινές επιθέσεις, συμπεριλαμβανομένης μιας επίθεσης στις 14 Ιουλίου, η οποία φέρεται να σκότωσε 90 άτομα και να τραυμάτισε άλλα 300.

Αυτόπτης μάρτυρας στο Χαν Γιουνίς δήλωσε στο CNN ότι «ξύπνησε από τις κραυγές» των ανθρώπων που εγκατέλειπαν την περιοχή μετά την εντολή εκκένωσης, λέγοντας ότι άκουσε εκρήξεις και είδε φωτοβολίδες στον ουρανό.

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα ανακοίνωσε ότι 39.258 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 90.589 έχουν τραυματιστεί σε ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα