Μακελειό στη Γάζα: 71 νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες από επίθεση σε ανθρωπιστική ζώνη

Διαβάζεται σε 2'
Παλαιστίνιοι στην Γάζα
AP

Αιματοκύλισμα δίχως τέλος στη Γάζα καθώς τουλάχιστον 71 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από ισραηλινή επίθεση σε καταυλισμό εκτοπισμένων ανθρώπων και άλλοι 289 τραυματίστηκαν στη Χαν Γιουνίς.

Τουλάχιστον 71 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και άλλοι 289 τραυματίστηκαν όταν ισραηλινές δυνάμεις έπληξαν σήμερα, Σάββατο (13/07) έναν καταυλισμό για τους εκτοπισμένους πολέμου στη νότια Γάζα, σε μία από τις πιο αιματηρές επιθέσεις των τελευταίων μηνών.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας το νοσοκομείο Νάσερ στη Χαν Γιουνίς δέχθηκε 20 σορούς και 90 τραυματίες, με το Reuters να μεταδίδει ότι το υπουργείο δεν έδωσε τελικό αριθμό των θυμάτων που μεταφέρθηκαν σε άλλες ιατρικές εγκαταστάσεις

Το γραφείο μέσων ενημέρωσης της Χαμάς ανέφερε ότι τουλάχιστον 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων και μέλη της υπηρεσίας έκτακτης ανάγκης.

Στόχος της ισραηλινής επίθεσης, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, στρατιωτικός ηγέτης της Χαμάς και εγκέφαλος της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου Μοχάμεντ Ντέιφ, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει σαφές αν ο Ντέιφ βρίσκεται ανάμεσα στα θύματα.

Σύμφωνα με το ραδιόφωνο του ισραηλινού στρατού “Army Radio”, ο Ντέιφ κρυβόταν σε ένα κτίριο στην ανθρωπιστική ζώνη Al-Mawasi που έχει οριστεί από το Ισραήλ, δυτικά της νότιας πόλης Χαν Γιουνίς. Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε μάλιστα ότι το χτύπημα στον Ντέιφ έγινε σε “περιφραγμένη περιοχή της Χαμάς” και ότι “οι περισσότεροι άνθρωποι εκεί ήταν μαχητές”.

Τους ισχυρισμούς του Ισραήλ περί στοχοποίησης ηγετών της παλαιστινιακής μαχητικής ομάδας έσπευσε να διαψεύσει με ανακοίνωσή της η Χαμάς, χαρακτηρίζοντας τους “ψευδείς“, λέγοντας μάλιστα πως αποσκοπούν στη “δικαιολόγηση” της επίθεσης.

“Δεν είναι η πρώτη φορά που το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι στοχοθέτησε Παλαιστίνιους ηγέτες, με τον ισχυρισμό αυτό, να διαψεύδεται αργότερα”, ανακοίνωσε η Χαμάς.

“Όλοι οι μάρτυρες είναι άμαχοι και αυτό που συνέβη ήταν μια σοβαρή κλιμάκωση του πολέμου της γενοκτονίας, που υποστηρίζεται από την αμερικανική υποστήριξη και την παγκόσμια σιωπή”, δήλωσε ο Αμπού Ζούχρι στο Reuters, προσθέτοντας ότι το χτύπημα δείχνει ότι το Ισραήλ δεν ενδιαφέρεται για την επίτευξη συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός.

Στο μεταξύ, αξιωματούχοι από το νοσοκομειακό συγκρότημα Νάσερ, που ήταν παλαιότερα, το μεγαλύτερο νοσοκομείο που λειτουργούσε στη Γάζα, δήλωσαν σήμερα ότι το νοσοκομείο δεν μπορεί πλέον να λειτουργήσει.

Οι γιατροί δήλωσαν ότι δεν μπορούν πλέον να καλύψουν τις ανάγκες που υπάρχουν για την παροχή ιατρικής βοήθειας σε μεγάλο αριθμό τραυματιών, εξαιτίας της έντασης των πολεμικών επιχειρήσεων του Ισραήλ, αλλά και των σοβαρών ελλείψεων σε ιατρικές προμήθειες.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα