Γάζα: Έμβρυο σώθηκε στην κοιλιά της μητέρας του που σκοτώθηκε σε βομβαρδισμό

Διαβάζεται σε 3'
Το έμβρυο που σώθηκε στη Γάζα
Το έμβρυο που σώθηκε στη Γάζα AP Photo Abdel Kareem Hana

Τη φρίκη του πολέμου αποτυπώνει η περίπτωση ενός εμβρύου στη Γάζα, το οποίο σώθηκε μέσα στην κοιλιά της μητέρας του, ενώ εκείνη υπέκυψε στα τραύματά της ύστερα από βομβαρδισμό.

Ακόμη μια συγκλονιστική ιστορία από τη λεηλατημένη Γάζα. Ένα έμβρυο διασώθηκε από την κοιλιά Παλαιστίνιας εγκύου η οποία σκοτώθηκε από ισραηλινό πλήγμα, όπως ανέφερε νοσοκομείο στη Λωρίδα της Γάζας.

Η γυναίκα, εννέα μηνών έγκυος, ήταν μεταξύ των τουλάχιστον 24 θυμάτων, σύμφωνα με τις υπηρεσίες διάσωσης του παλαιστινιακού θύλακα, από σειρά αεροπορικών πληγμάτων που πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας.

Είχε τραυματιστεί σοβαρά στη διάρκεια επιδρομής στον καταυλισμό Νουσέιρατ, στο κέντρο, που προκάλεσε τον θάνατο άλλων δύο γυναικών και ενός παιδιού, σύμφωνα με αξιωματούχο του νοσοκομείου αλ Άουντα.

Το έμβρυο που σώθηκε στη Γάζα
Το έμβρυο που σώθηκε στη Γάζα AP Photo Abdel Kareem Hana

Σύμφωνα με τον δρ Ράεντ αλ-Σάουντι, επικεφαλής του γυναικολογικού-μαιευτικού τμήματος του αλ Άουντα, η γυναίκα υπέκυψε στα τραύματά της στο νοσοκομείο. «Μετά τον θάνατό της, οι γιατροί έκαναν υπερηχογράφημα προκειμένου να εξακριβώσουν την κατάσταση του εμβρύου και διαπίστωσαν πως η καρδιά του χτυπούσε» προτού καλέσουν τους χειρουργούς, είπε.

Οι τελευταίοι «πραγματοποίησαν αμέσως καισαρική και έβγαλαν το έμβρυο», επιβεβαίωσε ο δρ Άκραμ Χουσέιν, χειρουργός επειγόντων περιστατικών. «Το μωρό ήταν καλά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο των μαρτύρων του αλ Άκσα» στη γειτονική πόλη Ντέιρ αλ Μπάλαχ, πρόσθεσε.

Ο πατέρας του νεογέννητου, ενός αγοριού, που είχε τραυματιστεί επίσης κατά τον βομβαρδισμό, διευκρίνισε ο δρ Χουσέιν, διακομίστηκε στο ίδιο νοσοκομείο.

Σκότωσαν δημοσιογράφο και την οικογένειά του

Εν τω μεταξύ το Σάββατο,ο ι ισραηλινές δυνάμεις σφυροκόπησαν αρκετές περιοχές στη Λωρίδα της Γάζας, σκοτώνοντας τουλάχιστον 30 Παλαιστίνιους, σύμφωνα με υγειονομικούς αξιωματούχους, καθώς άρματα μάχης προωθήθηκαν πιο βαθιά στη δυτική και στη βόρεια Ράφα.

Μεταξύ αυτών που σκοτώθηκαν, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ήταν ο δημοσιογράφος Μοχάμαντ Αμπού Τζάσερ, η σύζυγός του και δύο παιδιά, σε ισραηλινό πλήγμα στο σπίτι τους στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε ιατρική πηγή.

Το γραφείο μέσων ενημέρωσης της κυβέρνησης υπό τη Χαμάς ανέφερε πως ο θάνατος του Αμπού Τζάσερ ανεβάζει σε 161 τον αριθμό των εργαζομένων σε παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης που σκοτώθηκαν από το Ισραήλ από τις 7 Οκτωβρίου.

Τα πλήγματα του ισραηλινού στρατού στη Γάζα σκότωσαν 37 Παλαιστίνιους τις τελευταίες 24 ώρες και κατέστρεψαν πολλά σπίτια. Στον καταυλισμό αλ Νουσέιρατ στην, κεντρική Λωρίδα της Γάζας, αεροπορικό πλήγμα σε πολυώροφο κτίριο τραυμάτισε πολλούς ανθρώπους, περιλαμβανομένων δύο ντόπιων δημοσιογράφων, δήλωσαν διασώστες.

Στη Ράφα, όπου το Ισραήλ ανέφερε ότι έχει σκοπό να εξολοθρεύσει τα τελευταία τάγματα της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς, κάτοικοι δήλωσαν πως άρματα μάχης προωθήθηκαν πιο βαθιά σε βόρειες περιοχές της πόλης και πήραν τον έλεγχο της κορυφής ενός λόφου δυτικά, εν μέσω σφοδρών μαχών με όπλα με μαχητές υπό την ηγεσία της Χαμάς.

Ο στρατός ανέφερε πως οι στρατιώτες συνέχισαν τις επιχειρήσεις στη Ράφα, σκοτώνοντας πολλούς ενόπλους στη διάρκεια της προηγούμενης ημέρας στην περιοχή Τελ αλ Σουλτάν στη δυτική πλευρά της πόλης. Στην κεντρική Γάζα, ο στρατός ανέφερε ότι πραγματοποίησε επιδρομές σε υποδομές μαχητών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα