Γάζα: Μεγάλη φωτιά σε καταυλισμό μετά από βομβαρδισμό του Ισραήλ σε νοσοκομείο

Διαβάζεται σε 3'
Ισραηλινοί βομβαρδισμοί σε νοσοκομείο όπου είχαν βρει καταφύγιο εκτοπισμένοι στη Γάζα
Ισραηλινοί βομβαρδισμοί σε νοσοκομείο όπου είχαν βρει καταφύγιο εκτοπισμένοι στη Γάζα AP Photo

Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί και δεκάδες τραυματίες μετά από πλήγματα του Ισραήλ σε νοσοκομείο όπου είχαν καταφύγει εκτοπισμένοι στην κεντρική Γάζα. Βίντεο καταγράφουν εκρήξεις μετά τους βομβαρδισμούς.

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έπεσαν νεκροί και περισσότεροι από 70 τραυματίστηκαν, πολλοί από τους οποίους βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, κατά την επίθεση του Ισραήλ στο νοσοκομειακό συγκρότημα Αλ-Άκσα στη Ντέιρ ελ-Μπάλαχ, στο κεντρικό τμήμα της Γάζας, όπου είχαν καταφύγει εκτοπισμένοι.

Οι ομάδες διάσωσης δίνουν μάχη για να βοηθήσουν τους επιζώντες, καθώς οι βομβαρδισμοί είχαν ως αποτέλεσμα να ξεσπάσει μεγάλη φωτιά στον καταυλισμό εκτοπισμένων.

Φωτιά σε καταυλισμό προσφύγων στη Γάζα μετά από ισραηλινούς βομβαρδισμούς
Φωτιά σε καταυλισμό προσφύγων στη Γάζα μετά από ισραηλινούς βομβαρδισμούς AP Photo

Βίντεο από τα πρώτα λεπτά μετά την επίθεση καταγράφει μια μεγάλη έκρηξη και τεράστιες φλόγες να υψώνονται από την περιοχή.

Η ανεξέλεγκτη φωτιά κατέστρεψε μια σειρά από σκηνές, ενώ εκτιμάται ότι πολλοί άνθρωποι δεν πρόλαβαν να απομακρυνθούν πριν τυλιχθεί ο καταυλισμός στις φλόγες.

Σύμφωνα με το Al Jazeera, που επικαλείται μάρτυρες από την περιοχή, η φωτιά εξαπλώθηκε γρήγορα μετά τις εκρήξεις. Το γεγονός ότι αυτές οι σκηνές είναι φτιαγμένες από πλαστικό, νάιλον και ξύλο και βρίσκονται πολύ κοντά η μια στην άλλη επιτάχυνε επίσης την εξάπλωση της φωτιάς.

Μεγάλη φωτιά σε καταυλισμό εκτοπισμένων μετά από ισραηλινό πλήγμα στη Γάζα
Μεγάλη φωτιά σε καταυλισμό εκτοπισμένων μετά από ισραηλινό πλήγμα στη Γάζα AP Photo

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, για περίπου μία ώρα δεν υπήρχαν συνεργεία διάσωσης στο νοσοκομείο, ενώ μέσα στις περισσότερες από 20 με 30 σκηνές που κάηκαν ολοσχερώς, υπήρχαν πολλοί άνθρωποι, οι οποίοι δεν κατάφεραν να σωθούν.

Για “στοχευμένο πλήγμα” κατά της Χαμάς έκανε λόγο το Ισραήλ

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) από την πλευρά τους δεν αναφέρθηκαν σε θύματα και υποστήριξαν πως η ισραηλινή πολεμική αεροπορία έπληξε κέντρο διοίκησης της παλαιστινιακής Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας. Ειδικότερα, ανέφεραν ότι έπληξαν κτίριο στην περιοχή Ντέιρ αλ Μπάλα (στο κεντρικό τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα) το οποίο λειτουργούσε στο παρελθόν ως νοσοκομείο.

Το κέντρο «χρησιμοποιήθηκε από τρομοκράτες της Χαμάς για τον σχεδιασμό και την εκτέλεση τρομοκρατικών επιθέσεων» εναντίον του Ισραήλ, υπογραμμίζεται στην ενημέρωση που κοινοποιήθηκε μέσω της πλατφόρμας Telegram.

«Πρόκειται για ακόμη ένα παράδειγμα της συστηματικής κατάχρησης μη στρατιωτικών υποδομών από την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς, κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου», συμπληρώνουν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, κάνοντας λόγο για «πλήγμα ακριβείας» ενώ παράλληλα υποστήριξε ότι είχαν λάβει μέτρα προκειμένου να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο για τους αμάχους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα