Γάζα: Νεκροί 45 Παλαιστίνιοι μέσα σε ένα 24ωρο

Διαβάζεται σε 2'
Γάζα: Νεκροί 45 Παλαιστίνιοι μέσα σε ένα 24ωρο
Κατεστραμμένο σχολείο μετά από επίθεση AP Photo

Μέσα σε μία ημέρα 45 Παλαιστίνιοι μαχητές έχασαν την ζωή τους μετά από σφοδρή μάχη με τις ισραηλινές δυνάμεις στην Γάζα.

Οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν 45 Παλαιστίνιους μαχητές στη Γάζα κατά την περασμένη ημέρα, όπως ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη (06/08), ο στρατός, μετά από σφοδρές μάχες στις οποίες η οργάνωση Χαμάς δήλωσε ότι κατέστρεψε δύο θωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού σε ενέδρα κοντά στην πόλη Ράφα.

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι ο αξιωματούχος της Χαμάς που ήταν υπεύθυνος για τις επιχειρήσεις λαθραίας εισαγωγής ειδών και οπλισμού, είναι μεταξύ αυτών που σκοτώθηκαν και ο θάνατός του έπληξε σημαντικά την ικανότητα μεταφοράς όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού στον πολιορκημένο θύλακα.

Σήμερα, Τετάρτη (06/08), οι αεροπορικές επιθέσεις στοίχισαν τη ζωή σε πέντε Παλαιστινίους στον καταυλισμό Αλ-Μπουρέιτζ, στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, δήλωσαν υγειονομικοί, ενώ δύο άλλοι σκοτώθηκαν σε ξεχωριστή αεροπορική επίθεση στη Ράφα, κοντά στα σύνορα της νότιας Γάζας με την Αίγυπτο.

Η Χαμάς όμως, δεν δίνει συγκεκριμένα στοιχεία για τα θύματα μεταξύ των μαχητών της.

Η ένοπλη πτέρυγα της ισλαμιστικής οργάνωσης δήλωσε ότι οι μαχητές της κατέστρεψαν δύο ισραηλινά οχήματα μεταφοράς προσωπικού σε ενέδρα ανατολικά της Ράφα, όπου για εβδομάδες υπάρχουν αναφορές για σφοδρές μάχες. Δεν υπήρχε επιβεβαίωση παρ’ όλα αυτά από τον ισραηλινό στρατό.

Ενώ το Ισραήλ ετοιμάζεται για πιθανή επίθεση στον βορρά από το Ιράν και την υποστηριζόμενη από το Ιράν οργάνωση Χεζμπολάχ, βρίσκεται αντιμέτωπο με μια απειλή σε πολλά μέτωπα, 10 μήνες μετά την έναρξη του πολέμου στη Γάζα.

Το υπουργείο Υγείας του θύλακα δήλωσε ότι από τα ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα σκοτώθηκαν τουλάχιστον 30 Παλαιστίνιοι και τραυματίστηκαν 66 άλλοι τις τελευταίες 24 ώρες.

«Πολλά θύματα είναι ακόμα κάτω από τα ερείπια και στους δρόμους, όπου δεν μπορούν να φθάσουν οι ομάδες των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών και εκτάκτων καταστάσεων», δήλωσε το υπουργείο σε ανακοίνωση.

Στη Δυτική Όχθη, οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν επίσης τουλάχιστον οκτώ ανθρώπους κατά τη διάρκεια της χθεσινοβραδινής νύχτας και σήμερα (06/08) το πρωί.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα