Γάζα: Νοσηλευτής έχασε την οικογένειά του σε αεροπορική επιδρομή – “Έμεινα με τίποτα”

Διαβάζεται σε 2'
Θρήνος για τους νεκρούς αμάχους στη Γάζα
Θρήνος για τους νεκρούς αμάχους στη Γάζα AP Photo Leo Correa

Ολόκληρη η οικογένεια του Ashraf El Attar σκοτώθηκε μέσα σε μια στιγμή, ύστερα από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Γάζα.

Ακόμη ένα οικογενειακό δράμα διαδραματίστηκε στη Γάζα, με έναν νοσηλευτή να χάνει ολόκληρη την οικογένειά του ύστερα από αεροπορική επιδρομή.

“Ολόκληρη η οικογένειά μου εξαφανίστηκε σε μια στιγμή”, δήλωσε στο BBC ο Ashraf El Attar. “Έμεινα με τίποτα”.

Ο νοσηλευτής – που εργάζεται στο ευρωπαϊκό νοσοκομείο της Γάζας – λέει ότι το σπίτι της οικογένειάς του στην Ντέιρ-αλ-Μπάλα χτυπήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής. Ο ίδιος επέζησε με ελαφρά τραύματα.

Το Ισραήλ δεν έχει μιλήσει για τη συγκεκριμένη επίθεση, αλλά δήλωσε ότι οι δυνάμεις του επιχειρούσαν στην πόλη. Λέει ότι στοχεύει μόνο μέλη ένοπλων ομάδων.

Στο χτύπημα σκοτώθηκαν η σύζυγος του, μια δασκάλα και τα έξι παιδιά τους – ένα αγόρι 15 ετών, ένα κορίτσι ενός έτους και τα τέσσερα τετράδυμα 10 ετών.

Μιλώντας στο podcast Gaza Today του BBC Arabic, ο νοσηλευτής λέει ότι γύρω στις 6 το πρωί το πρωί της επίθεσης ετοιμαζόταν για τη δουλειά του όταν «άκουσε τον ήχο του συναγερμού και ξαφνικά έχασε τις αισθήσεις του».

Όταν συνήλθε, ο El Attar λέει ότι είχε «έντονους πόνους» και το σπίτι «ήταν σε ερείπια». Όλοι οι εξωτερικοί τοίχοι της πολυκατοικίας τους είχαν καταστραφεί.

«Φώναξα απεγνωσμένα τα παιδιά μου και τη γυναίκα μου, αλλά ήταν πολύ αργά. Τα έξι παιδιά μου, μεταξύ των οποίων τέσσερα δίδυμα, και η γυναίκα μου σκοτώθηκαν ακαριαία στην επίθεση», λέει.

Το χτύπημα τους αιφνιδίασε, λέει ο κ. El Attar. Το προηγούμενο βράδυ, η οικογένεια είχε περάσει χρόνο «απολαμβάνοντας μια σαπουνόπερα μαζί», προσπαθώντας να «ξεφύγουν από τη σκληρή πραγματικότητα του πολέμου».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα