Γάζα: Πέταξαν φυλλάδια με φωτογραφία του νεκρού Σινουάρ – “Παραδοθείτε, η Χαμάς τελείωσε'”

Διαβάζεται σε 2'
Παλαιστίνιοι στα χαλάσματα προσφυγικού καταυλισμού
Παλαιστίνιοι στα χαλάσματα προσφυγικού καταυλισμού (AP Photo/Hatem Moussa, File)

Με φυλλάδια που εμπεριέχουν τη φωτογραφία του νεκρού ηγέτη της Χαμάς, το Ισραήλ επιχειρεί να “πείσει” τους Παλαιστίνιους μαχητές να παραδοθούν.

Mετά την εξόντωση του Γιαχία Σινουάρ οι Ισραηλινοί επιχειρούν να κάμψουν την παλαιστινιακή αντίσταση με ψυχολογικούς τρόπους.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Jerusalem Post ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη πέταξαν το Σάββατο στη Γάζα φυλλάδια που είχαν πάνω τη φωτογραφία του νεκρού Σινουάρ και το μήνυμα (από τη σχετική δήλωση του Μπενιαμίν Νετανιάχου) ότι “η Χαμάς δεν θα κυβερνά πλέον τη Γάζα”. Υπήρχε, τέλος, η προτροπή για παράδοση των όπλων και των Ισραηλινών ομήρων.

O IDF κατάφερε να φτάσει στον Σινουάρ την Τετάρτη. Ο ηγέτης της Χαμάς αντιστάθηκε μέχρι τέλους αλλά έπεσε νεκρός από τα σφοδρά ισραηλινά πυρά σε κτίριο της Ράφα όπου είχε καταφύγει.

Ο ιστραηλινός στρατός έδωσε το video της εξόντωσης του Σινουάρ στη δημοσιότητα με αποτέλεσμα τα media όλου του πλανήτη να δημοσιεύοσουν τις εικόνες με τις τελευταίες στιγμές του Παλαιστίνιου ηγέτη της Χαμάς.

Δεν ήταν λίγοι αυτοί που έκαναν λόγο για στρατηγικό λάθος από την πλευρά του Ισραήλ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα