Γάζα: Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί – Δυσκολίες στις διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός

Διαβάζεται σε 2'
Γάζα
Ένα αγοράκι κάθεται στα συντρίμμια ενός κτιρίου στη Γάζα (AP Photo/Fatima Shbair)

Τουλάχιστον 70 νεκροί σε βομβαρδισμούς του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας

Σχεδόν 70 άνθρωποι σκοτώθηκαν το Σάββατο (17/2) σε βομβαρδισμούς της αεροπορίας και του πυροβολικού του Ισραήλ σε διάφορους τομείς της Λωρίδας της Γάζας, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το βράδυ το παλαιστινιακό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων WAFA.

Σπίτια βομβαρδίστηκαν από μαχητικά αεροσκάφη, ανάμεσά τους πολυκατοικία στη Ντέιρ αλ Μπάλα (κεντρικά) και αγροικία στην οποία είχαν βρει καταφύγιο εκτοπισμένοι στα όρια της Ράφας (νότια), με τρεις και επτά άμαχους αντίστοιχα να χάνουν τη ζωή τους.

Αναφέρθηκαν επίσης βομβαρδισμοί του πυροβολικού στην Μπέιτ Χανούν (βόρεια) και αεροπορικές επιδρομές στην πόλη της Γάζας.

Πηγές προσκείμενες στο υπουργείο Υγείας της Χαμάς ανέφεραν πως κατά τα ως τώρα στοιχεία συνολικά τουλάχιστον 66 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους χθες και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν, πάντα σύμφωνα με τις πληροφορίες του WAFA.

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού περιορίστηκε να πει πως οι πληροφορίες αυτές ερευνώνται.

Δυσκολίες στις διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός

Την ίδια ώρα, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς για μια κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας «δεν ήταν πολύ ελπιδοφόρες τις τελευταίες ημέρες», παραδέχθηκε το Σάββατο (17/2) από το Μόναχο ο πρωθυπουργός του Κατάρ Μοχάμεντ μπιν Αμπντελραχμάν Αλ- Θάνι.

«Παραμένουμε πάντα αισιόδοξοι. Θα συνεχίσουμε να πιέζουμε. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να πλησιάσουμε» σε μια συμφωνία, σημείωσε ο ηγέτης, η χώρα του οποίου μεσολαβεί τους τελευταίους μήνες, μαζί με τις ΗΠΑ και την Αίγυπτο για να τερματιστούν οι μάχες.

Πρόσθεσε δε ότι δεν μπορεί να υπεισέλθει στις λεπτομέρειες των διαπραγματεύσεων, αλλά όπως και με τις προηγούμενες συμφωνίες υπήρχαν δύο στοιχεία, οι ανθρωπιστικές συνθήκες στη Λωρίδα της Γάζας και ο αριθμός των Παλαιστινίων που θα αποφυλακιστούν με αντάλλαγμα την απελευθέρωση ομήρων που κρατά η Χαμάς.

«Πιστεύω ότι σε αυτή τη συμφωνία μιλάμε για μια μεγαλύτερη κλίμακα και εξακολουθούμε να βλέπουμε κάποιες δυσκολίες στο ανθρωπιστικό μέρος αυτών των διαπραγματεύσεων», υπογράμμισε.

Είπε ακόμη ότι πιστεύει ότι αν οι διαπραγματεύσεις για το ανθρωπιστικό πλαίσιο οποιασδήποτε συμφωνίας προχωρήσουν, τότε το εμπόδιο για τον αριθμό των ανθρώπων που θα αφεθούν ελεύθεροι και από τις δύο πλευρές θα αρθεί τελικά.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα