Γάζα: Το Ισραήλ σκότωσε και τον αρχηγό της κυβέρνησης της Χαμάς

Διαβάζεται σε 2'
Η βομβαρδισμένη Γάζα
Η βομβαρδισμένη Γάζα AP Photo/Jehad Alshrafi

Συνεχίζονται τα φονικά πλήγματα του Ισραήλ στη Μέση Ανατολή, με τις αρχές να ανακοινώνουν ότι εξουδετέρωσαν τρία ανώτατα στελέχη της Χαμάς.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι «εξάλειψε» τον Ραουχί Μουστάχα, τον επικεφαλής της κυβέρνησης της Χαμάς στη Γάζα, μαζί με τους ανώτερους αξιωματούχους ασφαλείας Σαμέχ Αλ Σιράι και Σαμί Ουντέχ σε επιδρομές, πριν από τρεις μήνες.

Στη δήλωση το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι «η Χαμάς δεν ανακοίνωσε τους θανάτους τους όπως είχε κάνει μετά από προηγούμενες εξολοθρεύσεις, προκειμένου να μην επηρεαστεί το ηθικό και η λειτουργία της τρομοκρατικής οργάνωσης».

Ο Ραουχί Μουστάχα θεωρούνταν ένας από τους στενότερους έμπιστους του Γιαχία Σινουάρ, του κορυφαίου ηγέτη της Χαμάς και αρχιτέκτονα των επιθέσεων της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ υπό την ηγεσία της Χαμάς.

Τόσο ο Μουστάχα όσο και ο Σινουάρ αφέθηκαν ελεύθεροι από τις ισραηλινές φυλακές το 2011 ως μέρος μιας συμφωνίας στην οποία περισσότεροι από 1.000 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι ελευθερώθηκαν με αντάλλαγμα έναν Ισραηλινό στρατιώτη που κρατήθηκε αιχμάλωτος στη Γάζα.

Πριν από τις 7 Οκτωβρίου, ο Μουστάχα απεικονιζόταν συχνά σε συναντήσεις δίπλα στον Σινουάρ και ήταν ευρέως γνωστό ότι είχε μια εξαιρετικά στενή σχέση μαζί του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα