Gazprom: Φωτιά στο μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου στη Ρωσία – “Δεν επηρεάστηκε η παραγωγή” λέει η εταιρεία

Gazprom: Φωτιά στο μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου στη Ρωσία – “Δεν επηρεάστηκε η παραγωγή” λέει η εταιρεία
Φωτιά στο μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου στη Ρωσία YouTube

Στις φλόγες το μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου στη Ρωσία, Urengoy στη Δυτική Σιβηρία μετά από έκρηξη αγωγού. Η φωτιά έχει πλέον σβήσει.

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε μετά από έκρηξη αγωγού κοντά σε μία από τις μονάδες παραγωγής και συγκεκριμένα στο μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου στη Ρωσία, το Urengoy στη Δυτική Σιβηρία, το βράδυ της Πέμπτης (15/06).

Το Urengoy αποτελεί το μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου της Ρωσίας με αποθέματα έως και 10 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα και το διαχειρίζεται η Gazprom Dobycha Urengoy, μια περιφερειακή θυγατρική μονάδα της εθνικής εταιρείας ενέργειας Gazprom.

Η φωτιά πλέον έχει σβήσει και η παραγωγή δεν έχει επηρεαστεί, δήλωσε ο ρωσικός κολοσσός φυσικού αερίου Gazprom.

Η παραγωγή ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 1980 και σήμερα ανέρχεται σε περίπου 230 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ετησίως.

Όπως τα περισσότερα κοιτάσματα φυσικού αερίου της Ρωσίας, το Urengoy συνδέεται με αγωγούς που οδηγούν δυτικά. Όταν μια άλλη πυρκαγιά έπληξε το Urengoy το 2021, επηρέασε τις εξαγωγές προς την ΕΕ και οδήγησε σε αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου.

Η μερίδα του λέοντος του φυσικού αερίου Urengoy εξάγεται στην Ευρώπη, αλλά το κοίτασμα συνδέεται επίσης με αγωγούς που θα μπορούσαν να φέρουν το αέριο στην Άπω Ανατολή, καθώς και στην Κίνα.

Η Αρκτική είναι η βασική περιοχή παραγωγής της Gazprom και η μερίδα του λέοντος των χωραφιών της βρίσκεται στο Yamal Nenets Okrug. Σύμφωνα με τις περιφερειακές αρχές, η Gazprom και οι θυγατρικές της παράγουν πλέον ετησίως περισσότερα από 400 δισεκατομμύρια m3 φυσικού αερίου στην περιοχή. Αυτό περιλαμβάνει αέριο από το Urengoy.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα