Γεωργία: Τουλάχιστον 6 νεκροί σε κατολίσθηση

Γεωργία: Τουλάχιστον 6 νεκροί σε κατολίσθηση
Ministry of Internal Affairs of Georgia via AP

Εξαιτίας των καταρρακτωδών βροχών, που έχουν πλήξει την περιοχή Ράτσα της Γεωργίας, προκλήθηκε κατολίσθηση με τουλάχιστον 6 νεκρούς και 30 αγνοουμένους. Για δεύτερη μέρα συνεχίζονται οι έρευνες.

Την ζωή τους έχασαν 6 τουλάχιστον άτομα, ενώ άλλα 30 αγνοούνται, μετά από κατολίσθηση στην ορεινή περιοχή Ράτσα, στην βορειοδυτική Γεωργία, εξαιτίας των πολυήμερων σφοδρών βροχοπτώσεων, κοντά σε ξενοδοχείο στο Σόβι, ένα μικρό τουριστικό προορισμό.

Την Πέμπτη (3/8) συνέβη το τραγικό συμβάν, με τις αρχές να εντοπίζουν 2 πτώματα την ημέρα εκείνη, ενώ σήμερα (4/8) βρέθηκαν άλλα 4.

“Στην περιοχή της καταστροφής, στον δήμο Όνι, οι διασώστες συνεχίζουν να εργάζονται αδιάκοπα. Έως τώρα, έξι πτώματα έχουν ανασυρθεί κατά τις επιχειρήσεις έρευνας”, ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών της Γεωργίας.

Ο Υπουργός Υποδομών, Ιρακλί Καρσελάτζε, ο οποίος έσπευσε στο σημείο της τραγωδίας, ανέφερε για την ύπαρξη σχεδόν 30 αγνοουμένων. “Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν 35 άνθρωποι με τους οποίους δεν έχει σταθεί δυνατή η επικοινωνία”, δήλωσε.

Ο πρωθυπουργός Ιρακλί Γκαριμπασβίλι έφθασε σήμερα στην περιοχή της καταστροφής, σύμφωνα με ανακοίνωση της γεωργιανής κυβέρνησης.

Ζημιές προκλήθηκαν από την κατολίσθηση σε κατοικίες, στις γραμμές ηλεκτροδότησης, στο οδικό δίκτυο και σε γέφυρες.

“Επιζήσαμε σαν από θαύμα”, είπε σε γεωργιανά μέσα ενημέρωσης η 26χρονη Μαριάμ Μπεριανίντζε, υποστηρίζοντας ότι πέρασε “2 ώρες μισοθαμμένη” στη λάσπη. “Τρεις άνθρωποι παρασύρθηκαν μπροστά στα μάτια μας και ελπίζω ότι θα βρεθούν ζωντανοί”, πρόσθεσε η ίδια.

“Για δεύτερη συνεχή ημέρα, συνεχίζεται η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης με τη συμμετοχή περίπου 400 πυροσβεστών, διασωστών” και μελών διαφόρων μονάδων της αστυνομίας, σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Εσωτερικών, που επικαλέιται το ΑΠΕ. “Οι υπάλληλοι του υπουργείου Εσωτερικών απομακρύνουν τους πολίτες από την περιοχή της καταστροφής”, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, στην οποία αναγράφεται ότι πάνω από 140 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από το σημείο.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα