Γεωργία: Χιλιάδες διαδηλωτές μπροστά από την έδρα του κοινοβουλίου στην Τυφλίδα

Διαβάζεται σε 2'
Γεωργία: Χιλιάδες διαδηλωτές μπροστά από την έδρα του κοινοβουλίου στην Τυφλίδα
AP

Κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Γεωργιανής προέδρου και κατέκλυσε τους δρόμους της Τυφλίδας.

Χιλιάδες διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί μπροστά από την έδρα του κοινοβουλίου στην Τυφλίδα για να διαμαρτυρηθούν για το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών, μετά την έκκληση που απηύθυνε η πρόεδρος της Γεωργίας Σαλομέ Ζουραμπισβίλι καταγγέλλοντας παραβιάσεις της εκλογικής διαδικασίας.

Διαδηλωτές στη Γεωργία AP Photo/Shakh Aivazov

Η Εκλογική Επιτροπή ανέδειξε νικητή των βουλευτικών κόμμα το κυβερνών φιλορωσικό κόμμα Γεωργιανό Ονειρο με το 54% των ψήφων σε μία εκλογική διαδικασία που, όπως κατήγγειλαν οι διεθνείς παρατηρητές, έβριθε παραβιάσεων και παρατυπιών, οι οποίες χρήζουν έρευνας, σύμφωνα με τις δυτικές χώρες.

Διαδηλωτές στη Γεωργία AP Photo/Shakh Aivazov

Η Σαλομέ Ζουραμπισβίλι, για την οποία το εκλογικό αποτέλεσμα είναι προϊόν μίας «ειδικής ρωσικής επιχείρησης», θεωρεί ότι το κυβερνών κόμμα συγκέντρωσε περί το 40% των ψήφων, όπως έδειξαν τα δύο exit polls που προέβλεψαν ότι η φιλοευρωπαϊκή αντιπολίτευση εξασφαλίζει την πλειοψηφία των εδρών στο κοινοβούλιο.

Σε ερώτηση αν η έκφραση «ειδική ρωσική επιχείρηση» αποτελεί ευθεία διατύπωση κατηγορίας ότι η Ρωσία βοήθησε στην νόθευση του εκλογικού αποτελέσματος, η πρόεδρος της Γεωργίας δήλωσε στο Reuters: «Οχι, είναι μία κατηγορία ότι η μεθοδολογία που χρησιμοποιήθηκε και η υποστήριξη πιθανότατα τύπων της ρωσικής FSB (Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας) είναι φανερές σε αυτές τις εκλογές».

«Η προπαγάνδα που χρησιμοποιήθηκε πριν από τις εκλογές … είναι απευθείας αντιγραφή, ένα copy-paste, των ρωσικών κλιπ και βίντεο που χρησιμοποιήθηκαν την εποχή των εκλογών του Πούτιν».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα