Gérard Depardieu: Ζητά αναβολή της δίκης για σεξουαλικές επιθέσεις

Διαβάζεται σε 2'
Gérard Depardieu
Gérard Depardieu AP Photo

Αναβολή της δίκης για λόγους υγείας ζήτησε ο Gérard Depardieu, ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλικές επιθέσεις σε δύο γυναίκες κατά τη διάρκεια γυρισμάτων ταινίας

Ο Γάλλος ηθοποιός Gérard Depardieu, του οποίου η δίκη για κατηγορίες σεξουαλικής επίθεσης επρόκειτο να ξεκινήσει σήμερα Δευτέρα (28/10) στο Παρίσι, ζήτησε αναβολή για λόγους υγείας, σύμφωνα με τον δικηγόρο του.

«Ο Gérard Depardieu είναι εξαιρετικά καταβεβλημένος και, δυστυχώς, οι γιατροί του έχουν απαγορεύσει την παρουσία του στη δίκη, γι’ αυτό θα ζητήσει αναβολή σε μεταγενέστερη ημερομηνία ώστε να μπορέσει να παραστεί,» δήλωσε ο Ζερεμί Ασού στο Franceinfo, όπως αναφέρει ο Guardian.

Ο γάλλος ηθοποιός επρόκειτο να εμφανιστεί σε ποινικό δικαστήριο στις 13:30 (τοπική ώρα) για την έναρξη της δίκης του με κατηγορίες σεξουαλικής επίθεσης εναντίον δύο γυναικών, ενώ γύριζε την ταινία Les Volets Verts (Τα Πράσινα Παραθυρόφυλλα) το 2021.

Η ακρόαση αναμένεται να πραγματοποιηθεί κανονικά, ωστόσο η εξέταση του 75χρονου ηθοποιού και η έκδοση της απόφασης θα αναβληθούν για μεταγενέστερη ημερομηνία.

Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ, εμβληματική μορφή του γαλλικού κινηματογράφου με πάνω από 200 συμμετοχές σε ταινίες, έχει αρνηθεί τις κατηγορίες ότι επιτέθηκε σεξουαλικά, αγγίζοντας επιθετικά και κάνοντας απρεπή σεξουαλικά σχόλια προς τις γυναίκες – μια σκηνογράφο και μια βοηθό σκηνοθέτη.

Σε ανοιχτή επιστολή που δημοσιεύτηκε πέρσι, ο ηθοποιός δήλωσε: «Ποτέ, μα ποτέ, δεν έχω κακοποιήσει καμία γυναίκα.» Αντιμετωπίζει επιπλέον κατηγορίες και πιθανότατα και δεύτερη δικαστική υπόθεση.

Ο Ντεπαρντιέ είναι η πιο γνωστή προσωπικότητα που βρίσκεται αντιμέτωπη με κατηγορίες στο πλαίσιο του γαλλικού κινήματος #MeToo, που ξεκίνησε το 2017 με τις αποκαλύψεις για τον Αμερικανό παραγωγό Χάρβεϊ Γουάινστιν.

Τα ονόματα των δύο γυναικών που εμπλέκονται στη δίκη της Δευτέρας δεν έχουν δημοσιοποιηθεί. Η σκηνογράφος δήλωσε τον Φεβρουάριο ότι υπέστη σεξουαλική επίθεση, σεξουαλική παρενόχληση και σεξιστικές ύβρεις κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας Les Volets Verts του Ζαν Μπεκέρ σε ιδιωτική κατοικία στο Παρίσι.

«Περιμένω η δικαιοσύνη να λειτουργήσει ισότιμα για όλους και ο κύριος Ντεπαρντιέ να μην τύχει ειδικής μεταχείρισης απλώς και μόνο επειδή είναι καλλιτέχνης,» δήλωσε η δικηγόρος της ενάγουσας, Καρίν Ντιέμπολ-Ντιρ, στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα