Γερμανία: Έγκλημα κατά του περιβάλλοντος για χάρη της Tesla

Διαβάζεται σε 2'
Γερμανία: Έγκλημα κατά του περιβάλλοντος για χάρη της Tesla
Φωτογραφία αρχείου AP Photo

Περίπου 500.000 δένδρα κόπηκαν γύρω από το εργοστάσιο της Tesla στο Βερολίνο, με σκοπό την επέκταση των εγκαταστάσεων του.

Προκειμένου το εργοστάσιο της Tesla στην Γερμανία να επεκτείνει τις εγκαταστάσεις του, αποψιλώθηκαν περίπου 500.000 δένδρα σε έκταση 813 στρεμμάτων.

Σύμφωνα με τον Guardian, η κατασκευή του εργοστασίου ήταν ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη προκαλώντας πλήθος διαδηλώσεων. Ο Έλον Μασκ, ο ιδιοκτήτης της Tesla, επέκρινε την τοπική αστυνομία επειδή άφησε ελεύθερους τόσο εύκολα τους «αριστερούς διαδηλωτές».

Οι δορυφορικές εικόνες δείχνουν, ότι μέσα σε τρία χρόνια περίπου (Μάρτιος 2020- Μάϊος 2023) αποψιλώθηκαν 813 στρέμματα δάσους , σύμφωνα με την εταιρεία περιβαλλοντικών πληροφοριών Kayrros. Αυτό ισοδυναμεί με περίπου 500.000 δέντρα.

Από τον Μάιο, περιβαλλοντικοί ακτιβιστές έχουν διαμαρτυρηθεί κατά της σχεδιαζόμενης επέκτασης του εργοστασίου. Μια ομάδα διαδηλωτών έβαλε φωτιά σε πυλώνα ηλεκτρικής ενέργειας και διέκοψε τα έργα για την κατασκευή των εγκαταστάσεων για λίγες μέρες τον Μάρτιο.

Η Karolina Drzewo, από τη συμμαχία Turn Off Tesla’s Tap, είπε ότι σύμφωνα με τις αναλύσεις, η παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων της εταιρείας έχει προκαλέσει τοπική καταστροφή στο περιβάλλον καθώς και παγκόσμια ζημιά μέσω της εξόρυξης μετάλλων . «Σε μια από τις πιο ξηρές περιοχές της Γερμανίας, έχει ήδη καταστραφεί μεγάλο μέρος του περιβάλλοντος», είπε. «Πρέπει να αποτραπεί η επέκταση και συνεπώς η ακόμη μεγαλύτερη καταστροφή των δασών».

Ο Antoine Halff, επικεφαλής αναλυτής στο Kayrros, δήλωσε: «Η επέκταση του εργοστασίου της Tesla στη Γερμανία οδήγησε σε μεγάλη αποψίλωση των δασών. Φυσικά, πρέπει να τεθεί σε σκέψη το όφελος της αντικατάστασης των αυτοκινήτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης από ηλεκτρικά οχήματα».

Ο Halff δήλωσε ότι τα κομμένα δέντρα ισοδυναμούσαν με περίπου 13.000 τόνους διοξειδίου του άνθρακα, την ετήσια ποσότητα που εκπέμπουν 2.800 αυτοκίνητα με μέση εσωτερική καύση στις ΗΠΑ. «Αυτό λοιπόν είναι ένα πολύ μικρό ποσοστό των εκπομπών διοξειδίου των ηλεκτρικών αυτοκινήτων που παράγει και πουλά η Tesla κάθε τρίμηνο», είπε. “Υπάρχει πάντα αντιστάθμισμα, επομένως πρέπει να γνωρίζουμε ποιοι είναι οι όροι αυτού.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα