Γερμανία: Ετοιμάζει απελάσεις “βίαιων ισλαμιστών”

Διαβάζεται σε 2'
Γερμανία: Ετοιμάζει απελάσεις “βίαιων ισλαμιστών”
Αστυνομία, Γερμανία Getty Images

H Υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας μίλησε εκ νέου για απελάσεις μεταναστών από τη χώρα.

Απελάσεις βίαιων ισλαμιστών, ακόμη και Σύρων και Αφγανών, ενδεχομένως μέσω γειτονικών κρατών, υποσχέθηκε εκ νέου η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας, η οποία διεξάγει εμπιστευτικού χαρακτήρα διαπραγματεύσεις με «διάφορες» χώρες.

«Τα γερμανικά συμφέροντα είναι ξεκάθαρα η πρώτη μου προτεραιότητα. Θέλουμε ιδιαίτερα να απελαύνουμε με συνέπεια τους βίαιους ισλαμιστές οι οποίοι διαπράττουν εγκλήματα. Διαπραγματευόμαστε εμπιστευτικά με διάφορα κράτη για να κάνουμε εκ νέου πιθανές απελάσεις προς το Αφγανιστάν και την Συρία», δήλωσε η ομοσπονδιακή υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ στην εφημερίδα BILD και πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό «η ομοσπονδιακή αστυνομία να μπορεί να υποστηρίξει τα κρατίδια που είναι υπεύθυνα για αυτές τις απελάσεις το συντομότερο δυνατό ώστε όποιος δεν έχει δικαίωμα να μείνει στη Γερμανία, να φεύγει από τη χώρα μας πολύ πιο γρήγορα».

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Συρία και το Αφγανιστάν παραμένουν οι σημαντικότερες χώρες προέλευσης αιτούντων άσυλο στην Γερμανία. Μόνο κατά το α’ εξάμηνο του έτους, έχουν ζητήσει άσυλο 40.000 Σύροι και 20.000 Αφγανοί.

Συνολικά, στη χώρα ζουν σήμερα σχεδόν ένα εκατομμύριο Σύροι και τουλάχιστον 400.000 Αφγανοί, στην συντριπτική τους πλειοψηφία πρόσφυγες οι οποίοι ζητούν άσυλο. Το εάν κάποιος δικαιούται προστασία στην Γερμανία εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, με σημαντικότερο όλων το εάν στην πατρίδα του απειλείται η ζωή του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα