Γερμανία: Γυναίκα μαχαίρωσε και τραυμάτισε πέντε ανθρώπους μέσα σε λεωφορείο

Διαβάζεται σε 2'
Αστυνομία στη Γερμανία
Αστυνομία στη Γερμανία (φωτογραφία αρχείου) Michael Probst/AP Photo

Νέα επίθεση με μαχαίρι μέσα σε λίγες ημέρες σημειώθηκε στη Γερμανία, αυτή τη φορά στην πόλη Ζίγκεν, όπου μία γυναίκα τραυμάτισε πέντε άτομα μέσα σε λεωφορείο.

Πέντε άτομα τραυματίστηκαν στην πόλη Ζίγκεν, στη δυτική Γερμανία, όπου μία γυναίκα επιτέθηκε με μαχαίρι εναντίον πολλών ανθρώπων ενώ βρίσκονταν μέσα σε ένα λεωφορείο, ανακοίνωσε απόψε η τοπική αστυνομία.

Η ύποπτη, που είναι ηλικίας 32 ετών, συνελήφθη και δεν υπάρχουν ενδείξεις προς το παρόν ότι επρόκειτο για “τρομοκρατική επίθεση”.

Οι τρεις από τους πέντε τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Ο τέταρτος είναι σοβαρά τραυματισμένος και ο πέμπτος πιο ελαφρά.

“Δεν υπάρχει κανένας άλλος κίνδυνος”, διαβεβαίωσε η αστυνομία.

Γύρω στις 19.40, τοπική ώρα, όταν έγινε η επίθεση, “τουλάχιστον 40 επιβάτες βρίσκονταν μέσα στο λεωφορείο το οποίο πήγαινε στο φεστιβάλ της πόλης Ζίγκεν“, σύμφωνα πάντα με τις αρχές.

Η επίθεση αυτή σημειώνεται ενώ η Γερμανία βρίσκεται ακόμη σε κατάσταση σοκ από την επίθεση στο Ζόλινγκεν. Κατά τη διάρκεια του τοπικού φεστιβάλ, πριν από επτά ημέρες, ένας Σύρος επιτέθηκε στο πλήθος με μαχαίρι, σκότωσε τρεις ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους οκτώ.

Την Πέμπτη η υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ ανακοίνωσε ότι απαγορεύεται να φέρει κανείς μαχαίρια σε συγκεντρώσεις και σε μέσα μεταφοράς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα