Γερμανία: Νεκρός ένας πυροσβέστης στις πλημμύρες της Βαυαρίας – Αγνοούνται άλλοι δύο άνδρες

Διαβάζεται σε 2'
Γερμανία: Νεκρός ένας πυροσβέστης στις πλημμύρες της Βαυαρίας – Αγνοούνται άλλοι δύο άνδρες
AP

Oι πλημμύρες στην Βαυαρία έχουν στοιχίσει τη ζωή ενός ανθρώπου ενώ ακόμη δύο αγνοούνται.

Ένας πυροσβέστης έχασε την Κυριακή τη ζωή του στην περιοχή Πφαφενχόφεν της Βαυαρίας κατά την διάρκεια επιχείρησης απεγκλωβισμού μιας οικογένειας από πλημμυρισμένη κατοικία, μετά την υποχώρηση δύο φραγμάτων.

Η έντονη βροχόπτωση στη νότια Γερμανία συνεχίζεται, με τις αρχές να κάνουν λόγο για την «βροχή του αιώνα».

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους, ενώ σοβαρά προβλήματα διαπιστώνονται στις συγκοινωνίες.

Οπως αναφερει το ΑΠΕ-ΜΠΕ τις πρώτες πρωινές ώρες κατολισθήσεις προκάλεσαν τον εκτροχιασμό υπερταχείας ICE κοντά στην Στουτγάρδη. Στις πληγείσες περιοχές θα βρεθεί την Κυριακή ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς.

Στην περιοχή του Πφαφενχόφεν αν ντερ Ιλμ της ‘Ανω Βαυαρίας, ο 42χρονος εθελοντής πυροσβέστης έχασε τη ζωή του, όταν ανατράπηκε η λέμβος στην οποία επέβαινε μαζί με τρεις συναδέλφους του στην προσπάθεια απεγκλωβισμού μιας οικογένειας.

Ο άνδρας αρχικά θεωρήθηκε αγνοούμενος, τα ξημερώματα ωστόσο βρέθηκε η σορός του. Σε παρόμοιο περιστατικό ανατροπής λέμβου πυροσβεστών αγνοείται τις τελευταίες ώρες ένας 22χρονος εθελοντής πυροσβέστης, ενώ ένας άνδρας ο οποίος αγνοείτο στο Σρομπενχάουζεν της ‘Ανω Βαυαρίας, θεωρείται ότι βρίσκεται σε πλημμυρισμένο υπόγειο και οι τοπικές υπηρεσίες διάσωσης ζήτησαν την βοήθεια δυτών προκειμένου να τον προσεγγίσουν.

Τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του πυροσβέστη εξέφρασε ο καγκελάριος Σολτς, ο οποίος ευχαρίστησε τα σωστικά συνεργεία και τους εξέφρασε τον σεβασμό του για τις υπηρεσίες τους.

Συνολικά, στις πλημμυρισμένες περιοχές της Βαυαρίας επιχειρούν περισσότερα από 40.000 άτομα, δήλωσε ο πρωθυπουργός του κρατιδίου Μάρκους Ζέντερ, ο οποίος επισκέπτεται από το πρωί τις πληγείσες περιοχές μαζί με τον υπουργό Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα